Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΕξατομίκευση θεραπείας

Η μεγάλη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης κατά την ασθένεια

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7808 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 655

Δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017

Δεν τίθεται καν ζήτημα, πιστεύω, ότι κατά την διάρκεια μιας νόσου η ψυχολογική υποστήριξη είναι απαραίτητη για την διαχείρηση του προβλήματος. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ότι ακόμη και αυτή πρέπει να γίνεται με μέτρο, γιατί πολύ απλά το να νοσεί κανείς δεν σημαίνει ότι έχει χάσει τον εαυτό του. Η στήριξη πρέπει να λαμβάνει χώρα σε συνετά πλαίσια προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι απαραίτητη η παρέμβαση ενός ψυχολόγου γιατί το να διαχειριστεί κανείς αυτό που αποκαλείται φθορά δεν είναι και εύκολο εγχείρημα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 895

#1 Δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017
Τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2017

Σίγουρα πολύ σοβαρό το θέμα. Όταν κάποιος/α νοσεί, χάνει προς στιγμήν την ψυχραιμία και το σθένος. Πρέπει να παλέψουμε όμως την ζωή, πρέπει να αντέξουμε στις κακουχίες. Η ζωή δεν μας δίδεται έτσι, χωρίς προβλήματα και κρίσεις. Ο ρόλος του ψυχολόγου είνΙ να μας το τονίζει αυτό επανειλλημένως. Η συμβολή του είναι πέρα για πέρα καταλυτική.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 731

#2 Δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017

Καλό θα ήταν να επικοινωνούμε με κάποιον σύλλογο ασθενών όταν μας συμβαίνει κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι σύλλογοι πραγματοποιούν πολλές εκδηλώσεις αλλά και ομαδικές συνεδρίες με την βοήθεια ψυχολόγων και εθελοντών. Στο iatronet.gr υπάρχουν όλοι οι σύλλογοι ασθενών κατηγοριοποιημένοι ανά πάθηση. http://www.iatronet.gr/katalogoi-ygeias/syllogoi-asthenon.html

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 655

#3 Δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2017

Nαι, πολύ σωστά!

Οι σύλλογοι ασθενών έχουν κάνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της προσφοράς βοήθειας προς τα μέλη τους, ανάμεσα στα άλλα και στην προσφορά ψυχολογικής υποστήριξης. Καλό θα ήταν να υπάρχει μια επικοινωνία με τους συλλόγους, η αλληλεγγύη βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 895

#4 Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2017

Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό. Καλύτερο είναι να απευθυνθεί κάποιος στον αντίστοιχο σύλλογο ασθενών. Εκεί θα βρει τις δυνατότητες ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και αλληλεγγύη.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Η επίδραση της καρδιαναπνευστικής άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα γόνατοςΗ επίδραση της καρδιαναπνευστικής άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Το αμερικανικό κολλέγιο ρευματολογίας και η ευρωπαϊκή ένωση κατά των ρευματισμών συστήνουν την άσκηση ως μέρος της θεραπείας για την οστεοαρθρίτιδα του ... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Χρόνια κόπωση: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματοςΧρόνια κόπωση: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές έρευνες του 2017 αναδεικνύουν την κακή λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.... Περισσότερα »

Video - Σημαντική αύξηση της επιβίωσης των πρόωρων νεογνών

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός γεννήσεων πρόωρων νεογνών, όμως παράλληλα έχει αυξηθεί θεαματικά και η επιβίωσή τους-χωρίς ιδιαίτερα νευροαναπτυξιακά προβλήματα-ακόμη και αυτών που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης