Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Εθισμός στο Διαδίκτυο – Παιδική Πορνογραφία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6313 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ενάργεια
Μέλος

Εγγραφή: 23/9/2014
Δημοσιεύσεις: 2

Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αφορά: Κατάθλιψη, Διαταραχές του ύπνου, Βουλιμία / Ανορεξία

Παρά την επικρατούσα άποψη ότι η παιδική πορνογραφία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές τονίζουν ότι η διανομή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού επικρατούσε στο προσκήνιο πριν την ευρεία χρήση του διαδικτύου. Αδιαμφισβήτητα το διαδίκτυο επέκτεινε τέτοιου είδους εγκληματικές δράσεις και τις καθόρισε με όρους αγοράς και οικονομικής συναλλαγής. Η δυσκολία περιορισμού του περιβάλλοντος του διαδικτύου, η δραματική αύξηση του καταναλωτισμού τέτοιου είδους «υπηρεσιών» και τα νομικά αδιέξοδα σαφώς ενισχύουν και διευκολύνουν την εξάπλωση του φαινομένου.
Οι δυσκολίες ανάλυσης και βαθύτερης διερεύνησης του φαινομένου δυσχεραίνονται απο τη συσχέτιση της παιδικής πορνογραφίας με άλλα εγκλήματα όπως αυτά του διαδικτυακού εγκλήματος και την παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Συνεπώς, η παρέμβαση επιβάλλεται να είναι πολυεπίπεδη, έγκαιρη και αποτελεσματική βασισμένη σε ενιαία νομική και κοινωνική πολιτική γραμμή, θέτοντας στρατηγικές στοχευμένες στους δράστες όπως αυτές προκύπτουν απο την ενδελεχή επισκόπηση της τυπολογίας των δραστών και της κατηγοριοποίησης του εγκλήματος.

Θεματολογία Σεμιναρίου:
Εννοιολογικός προσδιορισμός
Ο εθισμός στο διαδίκτυο και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν
Είδη παιδικής πορνογραφίας
Χαρακτηριστικά πορνογραφίας (παραγωγή – διανομή – downloading)
Παιδική πορνογραφία και παιδική σεξουαλική κακοποίηση
Η παιδική πορνογραφία ως διαδικτυακό έγκλημα
Επιπτώσεις
Νομικές δυσκολίες
Αντιμετώπιση – Παρέμβαση
Χρονικά Υποθέσεων

Εισηγητής: Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά
Κοινωνική Εργασία (BA), Εγκληματολογία και Ποινικό Δίκαιο (MSc),
Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ημερομηνία Τετάρτη 05/11
Ώρα 5.00μ.μ.-7.00μ.μ.
Τοποθεσία «Ενάργεια»
Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας 210-80.68.212 και 694-996.7997
Κόστος 10 ευρώ

 • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 958

#1 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σας καλοσωρίζουμε στο forum του Βήματος. Το σεμινάριο είναι ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον μιας και το θέμα του απασχολεί σοβαρά την τρέχουσα επικαιρότητα. Σαφώς και η παιδική πορνογραφία δεν είναι τωρινό φαινόμενο και στην γιγάντωσή του έχουν συντελέσει πολλοί παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μάστιγα που κατακλύζει όχι μόνο το διαδίκτυο. Θέλει πολύ προσοχή.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#2 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι γονείς θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Ειδικά στις μέρες μας, που οι εξωτερικές απειλές είναι πάρα πολλές, η οικογένειες είναι ο πυρήνας για την σωστή ανάπτυξη και προστασία των παιδιών. Είναι η αγνή αγάπη και το στήριγμα κάθε ανθρώπου … για πάντα όσο και μακριά και ψηλά να πάνε τα παιδιά, πάντα θα υπάρχει η ‘εστία’.

Στις ημερίδες αυτές θα πρέπει να πηγαίνουν οι γονείς και να μην εθελοτυφλούν.

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#3 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #2:
Οι γονείς θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Ειδικά στις μέρες μας, που οι εξωτερικές απειλές είναι πάρα πολλές, η οικογένειες είναι ο πυρήνας για την σωστή ανάπτυξη και προστασία των παιδιών. Είναι η αγνή αγάπη και το στήριγμα κάθε ανθρώπου … για πάντα όσο και μακριά και ψηλ...

Συμφωνώ απόλυτα efi4. Πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση ειδικά σε ότι αφορά τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά και τον ψυχισμό τους.

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 744

#4 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι γονείς πρέπει και επιβάλλεται να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο διαδίκτυο καθώς οι κίνδυνοι που παραμονέουν εκεί είναι πολλοί. Η παιδική πορνογραφία έχει κατακλύσει το διαδίκτυο παρά τις διώξεις και συλλήψεις. Θα έλεγα πως παρόμοια σεμινάρια όχι απλά διαφωτίζουν αλλά προλαμβάνουν επικίνδυνες καταστάσεις.

 • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 274

#5 Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σοβαρότατο θέμα η παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στα παιδιά και συνεχής διακριτικός έλεγχος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων τους. Τα σεμινάρια αυτά βοηθούν πολύ και καλόν είναι ειδικά οι γονείς να τα παρακολουθούν.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#6 Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2014

Απ’ ότι ξέρω έχουν βγει και μηχανήματα, που μπλοκάρεις συγκεκριμένες σελίδες στο διαδίκτυο. Αλλά πάντα θα υπάρχουν ‘τρύπες’. Αν οι γονείς είναι ενημερωμένοι και βοηθούν τα παιδιά να έχουν της σωστή κρίση, τέτοια φαινόμενα ίσως αποφευχθούν.

 • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 59

#7 Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πολύ καλό και εποικοδομητικό σεμινάριο. Πρέπει να παρακολουθηθεί από όλους εάν γίνεται ή να υπάρξουν και άλλες πολλές τέτοιου είδους δράσεις που να διοχετευτούν ή να προσεγγίσουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και τα ίδια τα παιδιά στα σχολεία. Αυτό διότι, όλοι στη θεωρία λένε πολύ ενδιαφέρον θέμα, αλλά κατά βάθος θεωρούν ότι δεν ”αγγίζει” τους ίδιους ως γονείς ή ότι τα παιδιά τους δεν κάνουν ”τέτοια πράγματα”. Δεν αντιλαμβάνονται από στενομυαλά και άκρατο εγωισμό ότι τα παιδιά τους είναι πολύ μπροστά στη χρήση του διαδικτύου από τους ίδιους, όπως και ότι όσο καλά παιδιά και εάν είναι, αυτό δεν τους σώζει από τους κινδύνους, γιατί οι ίδιοι οι κίνδυνοι τα πλησιαζουν και οι κίνδυνοι δεν εμφανίζονται με ”ALERT”, αλλά πάντα με ωραίο και αθώο πρόσωπο.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#8 Δημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2014

@ Μαίρη. Έχεις δίκαιο. Ειδικά τα ‘καλά’ παιδιά την πατάνε. Είναι αθώα αλλά η ‘παρανομία’ είναι κάτι που τα ελκύει, όπως όλα. Και μιας και είναι ‘υπεράνω’ υποψίας, κανένας δεν τους ρωτά.
Πάντως στις μέρες μας οι γονείς έχουν τόσες πολλές μάχες να αντιμετωπίσουν, που δεν γνωρίζουν τι κάνουν τα παιδιά τους στον ελεύθερό τους χρόνο.

 • Απάντηση

lazar
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 35

#9 Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν πρέπει να υπερβάλουμε, παιδιά. Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα παιδιά δεν μπορεί να έχουν ”κάγκελα” στη χρήση του υπολογιστή, όσο και αν φοβόμαστε ως γονείς. ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους είναι πια online και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Η αστυνόμευση δεν θα κάνει δουλειά. Η δουλειά πρέπει να γίνει με το κάθε παιδί ξεχωριστά από τους γονείς του. να ξέρει αυτό ποιοι είναι οι κίνδυνοι

 • Απάντηση

petros
Μέλος

Εγγραφή: 16/7/2014
Δημοσιεύσεις: 5

#10 Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #2:
Οι γονείς θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Ειδικά στις μέρες μας, που οι εξωτερικές απειλές είναι πάρα πολλές, η οικογένειες είναι ο πυρήνας για την σωστή ανάπτυξη και προστασία των παιδιών. Είναι η αγνή αγάπη και το στήριγμα κάθε ανθρώπου … για πάντα όσο και μακριά και ψηλ...

Σωστό! Όσο κι αν μας φαίνεται ”μακρινό” αυτό το θέμα και ”καλυτερα να μην το αγγίζουμε”, το αντίθετο πρέπει να γίνεται. Ας μην το κλείνουμε στο συρτάρι, οι γονείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση

 • Απάντηση

petros
Μέλος

Εγγραφή: 16/7/2014
Δημοσιεύσεις: 5

#11 Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πάντως να πούμε κι ένα μπράβο στην ελληνική διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος, γιατί όλο ειδήσεις ότι εξαρθρώνουν σπείρες ή μεμονωμενους εγκληματίες του είδους ακούω, επομένως, κάνουν δουλειά.

 • Απάντηση

rita
Μέλος

Εγγραφή: 27/7/2014
Δημοσιεύσεις: 28

#12 Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2014

τα παιδια πρεπει απο νωρις να ειναι ενημερα για τα παντα. Εχω γιο που απο μικρο ποτε δεν του εκριψα τιποτα και του εξηγουσα οτι με ρωτουσε. Το διαδικτυο ηταν κλειδωμενο με κωδικους οταν ομως μεγαλωσε δεν μπορεσα να τον ελεγχω συνεχεια. Πιστευω οτι αν μιλας στα παιδια για τα παντα ανοιχτα σιγουρα τα μεγαλωνεις σωστα. Του ελεγα να μην αφηνει κανενα να τον φιλα και να τον αγκαλιαζει απο τους δασκαλους ως και τους γονεις αλλων παιδιων και να μη επιτρεπει να τον φωτογραφιζουν οι φιλοι του με το κινητο οταν αλλαζει στο γυμναστηριο κλπ. Επισης οτι πισω απο καθε προσωπο στο διαδικτυο μπορει να κριβεται ο οποιοσδηποτε. Ολα αυτα φυσικα με παραδειγματα τεκμιριωμενα. • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ανταγωνιστική κολύμβηση σε πισίνα: Προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος;Ανταγωνιστική κολύμβηση σε πισίνα: Προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος;

Ποια μη φαρμακευτική παρέμβαση προτείνεται ως συμπληρωματική στρατηγική διαχείρισής του;... Περισσότερα »

Καταπόνηση των ματιών: Συμβουλές πρόληψηςΚαταπόνηση των ματιών: Συμβουλές πρόληψης

Η καταπόνηση των ματιών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών, και ανάλογες είναι οι περιπτώσεις των παιδιών.... Περισσότερα »

Μύθοι και αλήθειες για την απώλεια βάρουςΜύθοι και αλήθειες για την απώλεια βάρους

Η αυστηρή δίαιτα επιταχύνει το μεταβολισμό; Λύνουμε τις απορίες σας για το χάσιμο κιλών.... Περισσότερα »

Oφέλη του αυγού στην υγείαOφέλη του αυγού στην υγεία

Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σελήνιο, φώσφορο, χολίνη, βιταμίνη Β12 και αντιοξειδωτικά. Πού μας ωφελούν.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης