Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Εκτός εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10294 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1230

Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2021
Τροποποίηση: 17 Φεβρουαρίου 2021

Αφορά: Πνευμονική Υπέρταση

O σύλλογος ασθενών με πνευμονική υπέρταση έστειλε κατεπείγουσα επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας αλλά και τους φορείς που εμπλέκονται με τους εμβολιασμούς κατά της COVID - 19, με αφορμή την μη συμπερίληψη των ασθενών με πνευμονική υπέρταση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Η επιστολή κάνει δραματική έκκληση και ταυτόχρονα προειδοποιεί πως θα καταστήσει υπεύθυνους όλους όσους δεν μεριμνήσουν για την επίλυση του θέματος.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

- Φόβο και αγωνία γεννά στους ασθενείς με τη σπάνια νόσο της πνευμονικής υπέρτασης, η μη αναφορά της πάθησης μας στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό έναντι της νόσου COVID-19.

Προς μεγάλη μας έκπληξη για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε τη Δευτέρα κατά την τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό, να γίνεται ρητή αναφορά στη νόσο της πνευμονικής υπέρτασης από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η πρώτη κατηγορία ασθενών που θα εμβολιαστεί με πάθηση που συνιστά πολύ υψηλό κίνδυνο νόσησης από τον κορωνοϊό, αμέσως μετά τους ανθρώπους ηλικίας 75-79 χρόνων, είναι τα άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και μάλιστα όσων έχουν σοβαρά χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού.

Στις διευκρινίσεις των τεχνικών λεπτομερειών του εμβολιασμού αυτών έγινε αναφορά για τη φάση α’ που θα εμβολιαστούν στις αρχές Μαρτίου μεταξύ άλλων οι ακόλουθες αναπνευστικές παθήσεις:

- Άσθμα σοβαρού βαθμού (επανειλημμένες νοσηλείες κατά το τελευταίο έτος)
- Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σοβαρού βαθμού (χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον)
- Άλλες σπάνιες και πολύ σοβαρές καταστάσεις, σύμφωνα με κλινικά κριτήρια

Και για τη φάση β’ για τις υπόλοιπες σοβαρές παθήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας αναλυτικά και αφορούν άτομα 18-59 ετών. Ορισμένες εξ αυτών είναι:
καρδιολογικά προβλήματα και σοβαρά αναπνευστικά, με ιδιαίτερη αναφορά στα:

- Άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (συμπεριλαμβανόμενου εμφυσήματος και χρόνιας βρογχίτιδας), βρογχεκτασία, διάμεσοι νόσοι του πνευμονικού παρεγχύματος, πνευμονοκονίαση, βρογχοπνευμονική δυσπλασία Χρόνια καρδιαγγειακή νόσος,
- Συγγενείς καρδιοπάθειες, υπέρταση με καρδιακές επιπλοκές, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια, κολπική μαρμαρυγή, μυοκαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, περιφερική αγγειακή νόσος, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου Σακχαρώδης διαβήτης.

Είναι προφανές ότι και στις δυο αναφερόμενες φάσεις του εμβολιασμού δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και ούτε οι προαναφερόμενες κατηγορίες μπορούν σαφώς να ερμηνευτούν ότι αναφέρονται στην πάθηση μας.

Οι ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση και Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση πάσχουν από πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια με συνοδά σοβαρά νοσήματα. Η ασθένεια σε όλες της τις μορφές είναι απειλητική για τη ζωή του πάσχοντα έχει χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης και δεν υπάρχει θεραπεία.
Η νόσηση από την νόσο Covid-19 μπορεί να απόβει μοιραία για τους ασθενείς με κάθε μορφή Πνευμονικής Υπέρτασης.

Η πανδημία έχει κλείσει τους ασθενείς στο σπίτι τους ένα χρόνο τώρα με τίμημα την πιθανή επιδείνωση τους αφού δεν μπορούν να εξεταστούν στα νοσοκομεία της χώρας που νοσηλεύουν περιστατικά COVID-19, υπό τον φόβο να κολλήσουν και να τεθεί η ήδη εύθραυστη υγείας τους σε άμεσο κίνδυνο.

Ο εμβολιασμός έναντι της νόσου covid-19 είναι ο μόνος τρόπος οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού και να πάψουν να αισθάνονται την απειλή του θανάτου στην καθημερινότητά τους.

Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση ένταξη των ασθενών με πνευμονική υπέρταση στην φάση α’ του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου.

Οι προσπάθειές μας για απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και τον κ. υπουργό κύριο Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή του, κύριο Βασίλη Κοντοζαμάνη, έχουν αποβεί άκαρπες από την αρχή της πανδημίας.

Κάνουμε, λοιπόν, δημόσια έκκληση προς όλους τους συναρμόδιους φορείς και ζητάμε να μην θέτετε τις ζωές μας σε κίνδυνο. Κάθε ολιγωρία για την προστασία της υγείας μας συνιστά έκθεση σε κίνδυνο!

Στην περίπτωση που και αυτήν την φορά δεν εισακουστούμε, από εδώ και στο εξής για κάθε νέο θάνατο συνασθενή μας από Covid-19, θα ζητάμε δημοσίως την παρέμβαση της Εισαγγελίας για την απόδοση των ευθυνών και την προστασία της ζωής των υπολοίπων.

Το θέμα, όπως βλέπουμε, είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης λύσης.

Ο σύλλογος ασθενών με πνευμονική υπέρταση αν μη τι άλλο θέτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα την στιγμή μάλιστα που κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

#1 Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2021

Καλημέρα σε όλους και όλες

Είναι άραγε τυχαία η μη συμπερίληψη των ασθενών αυτών που αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας?

Αν και δε νομίζω πως αυτό έγινε εσκεμμένα, εντούτοις καλό είναι να μην είμαστε και τόσο σίγουροι. Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 1006

#2 Δημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2021

Που καταντήσαμε αγαπητοί..

Να γίνεται έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει για τα αυτονόητα

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Οι εμβολιασμοί δεν έφεραν μείωση ποσοστού διασωληνώσεων στους ηλικιωμένουςΟι εμβολιασμοί δεν έφεραν μείωση ποσοστού διασωληνώσεων στους ηλικιωμένους

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και πώς τα αξιολογεί ο καθηγητής του ΔΠΘ Βασίλης Τσαουσίδης.... Περισσότερα »

Τα μέτρα σε κοινωνία και νοσοκομεία για την CoViD-19Τα μέτρα σε κοινωνία και νοσοκομεία για την CoViD-19

Τι ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ποιες περιοχές της χώρας μπαίνουν σε "βαθύ κόκκινο". Το ΦΕΚ με τις κυβερνητικές ... Περισσότερα »

2.702 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 40 ακόμη θάνατοι2.702 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 40 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1.269 εντοπίζονται στην Αττική, 314 στη Θεσσαλονίκη και 178 στην Αχαΐα.... Περισσότερα »

Γιατί τρέμω μετά την άσκηση;Γιατί τρέμω μετά την άσκηση;

Προσπαθούμε να δώσουμε εξηγήσεις, αν και - σε γενικές γραμμές - δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί.... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube