Ημερίδα ”Φροντίζοντας τους φροντιστές”

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα για τους φροντιστές ασθενών με θέμα ”Φροντίζοντας του φροντιστές”. Την...

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, 11:03
Τροποποίηση: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, 11:06

Διαχειριστής

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα για τους φροντιστές ασθενών με θέμα ”Φροντίζοντας του φροντιστές”. Την ημερίδα διοργάνωσε ο σύλλογος ΕΠΙΟΝΗ (Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών), ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 2016 και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers.

Στην ημερίδα μίλησαν , μεταξύ άλλων, ο πρώην Ευρωβουλευτής κος Νίκος Χρυσόγελος, και επιστήμονες του χώρου της υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ. πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη.

Ομιλητές ήταν επίσης ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής ομπρέλας οργανώσεων φροντιστών Eurocarers κος Στέισι Ηγεμώνος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής κος Γεώργιος Καλλέργης, οι ψυχολόγοι κα Χριστίνα Καραμπέρη, η σύμβουλος ψυχικής υγείας κα Μαρίνα Μακρή νομικοί επιστήμονες, και επαγγελματίες του χώρου υγείας.

Το ”Βήμα του Ασθενή” ήταν εκεί και παρακολούθησε αυτή την ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρίες, όσο και σε αυτά που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι φροντιστές των ασθενών. Επίσης έγινε λόγος για την επιδοματική πολιτική του ελληνικού κράτους, που με τον τρόπο αυτό περιθωριοποιεί τους έχοντες κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν εύκολα εργασία. Τα προβλήματα όμως των φροντιστών, η επαγγελματική εξουθένωσή τους αλλά και η ελλιπής εκπαίδευση γενικότερα στην φροντίδα των ασθενών ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτής της ημερίδας, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν πολλά συγκριτικά στοιχεία για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε εδώ το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν που στην κυριολεξία γέμισαν την αίθουσα των γραφείων του ευρωπαικού κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το ”Βήμα του Ασθενή” θα συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά αυτές τις ημερίδες που αν μη τι άλλο συμβάλλουν τα μάλα στην ενημέρωση όχι μόνο των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, των οικείων και των φροντιστών τους, αλλά και όλων αυτών που ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ