Από αλιγάτορες έως ιπποπόταμους και πύθωνες, τα ζώα του πλανήτη δεν είναι πάντα τα πιο ειρηνικά, ειδικά τα άγρια.

Το Ourworldindata.org λέει ότι οι άνθρωποι έχουν εντοπίσει πάνω από δύο εκατομμύρια είδη ζώων. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν πέντε έως 10 εκατομμύρια είδη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν έχουν ανακαλυφθεί, στον πλανήτη.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Utah State University «περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζήτησαν ιατρική βοήθεια αφού δέχθηκαν επίθεση ή δάγκωμα από άγρια ζώα».

Ποιο είναι το μόνο ζώο που υπερτερεί όλων των άλλων ως προς τον κίνδυνο και τι πρέπει να κάνετε αν το συναντήσετε;

Σύμφωνα με το az-animals.com, τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα ζώα στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι σκοτώνουν 750.000 έως 1 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως. Με έως και 110 τρισεκατομμύρια κουνούπια στον πλανήτη, τα έντομα μπορούν να μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες όπως η ελονοσία, ο δάγγειος πυρετός, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο ιός Ζίκα. Υπάρχουν 16.000 κουνούπια στον πλανήτη για κάθε άτομο!

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, 435.000 άνθρωποι πέθαναν από ελονοσία το 2017. Αυτή η ασθένεια απειλεί σχεδόν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη και η λεμφική φιλαρίαση επηρεάζει «120 εκατομμύρια ανθρώπους σε 72 χώρες».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου