Εικοσάχρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην Ταιβάν για την απομάκρυνση 300 πετρών στα νεφρά, καθώς η γυναίκα ενυδατωνόταν για χρόνια με σακχαρούχα ροφήματα αντί για νερό. Εισήχθη στο Chi Mei Hospital λόγω πυρετού και έντονου πόνου στη μέση.

Απεικονιστικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι το δεξί νεφρό της Xiao ήταν πρησμένο λόγω υγρών και περιείχε πέτρες μεγέθους από 5 χιλιοστά έως 2 εκατοστά. Οι πέτρες είχαν συσσωρευτεί λόγω χρόνιας αφυδάτωσης και συσσώρευσης μετάλλων στα νεφρά της.

Η γυναίκα δήλωσε στους γιατρούς ότι απέφευγε να πίνει νερό και βασιζόταν για την ενυδάτωσή της σε ροφήματα όπως bubble tea, φρουτοχυμούς και αλκοόλ, για μακρά περίοδο. Η ασυνήθιστη συνήθεια που είχε οδήγησε σε ανεπαρκή πρόσληψη νερού με αποτέλεσμα τη νεφρολιθίαση.

Η εγχείρηση διήρκεσε 2 ώρες και αφαιρέθηκαν με επιτυχία περίπου 300 πέτρες από τα νεφρά της ασθενούς. Μετά την εγχείρηση η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε και πήρε εξιτήριο λίγες ημέρες αργότερα.

Ο χειρουργός της, Dr Lim Chye-yang, τόνισε τη σημασία της κατάλληλης πρόσληψης νερού για τη διάλυση μετάλλων στα ούρα εμποδίζοντας τη συγκέντρωσή τους που αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας πετρών.

Στην Ταιβάν οι άντρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες έναντι των γυναικών για νεφρολιθίαση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδιώτες γιατροί και στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ [τροπολογία]
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου