O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία ορθής γνώσης Πρώτων Βοηθειών, διοργανώνει, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 4-8 μ.μ., μεγάλη εκδήλωση στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, με θέμα «Μάθε Πρώτες Βοήθειες, Σώσε μια ζωή».

Κατά τη διάρκειά της, εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες και προσωπικό του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών (περιπτώσεις πνιγμονής, καρδιοπνευμονική ανάνηψη κ.α.) για μωρά, παιδιά, ενήλικες και τους τετράποδους φίλους μας, στοχεύοντας στην ενημέρωση των πολιτών για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της γνώσης παροχής Πρώτων Βοηθειών. Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τις συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικείωση των πολιτών με τις Πρώτες Βοήθειες. Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. εδώ.

Σημειώνεται ότι, στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικό υλικό του Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας» και ενημερωθούν για το πολυδιάστατο έργο που προσφέρουν καθημερινά στην Ελληνική κοινωνία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο