Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της εθελοντικής αποστολής των παιδιάτρων που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στην περιοχή.

Η πρώτη αποστολή περιείχε 38.000 κουτιά με βρεφικό γάλα (Rontamil) της εταιρείας DREAVIA HEALTHCARE  HELLAS και φορτώθηκε σε κοντέινερ στην Αθήνα για να ταξιδέψει στη μακρινή Μαδαγασκάρη. Το φορτίο μισθώθηκε από την Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες αποστολές με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα προς την περιοχή. Αποκορύφωμα της δράσης της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος θα είναι η εθελοντική αποστολή των παιδιάτρων το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Αυγούστου, όταν ομάδα με παιδιάτρους, παθολόγο και νοσηλεύτρια θα επισκεφτεί την περιοχή. Οι εθελοντές θα παράσχουν ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών, ενώ παράλληλα θα γίνεται και η διανομή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώνεται.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και Επικεφαλής της αποστολής, δρ Όλγα Τζέτζη, «στόχος μας είναι να απαλύνουμε τα παιδιά της περιοχής που δοκιμάζονται καθημερινά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως λόγω της ανεπάρκειας του υγειονομικού συστήματος της χώρας, της περιορισμένης πρόσβασης σε ένα ιατρικό κέντρο και της μεγάλης οικονομικής ανέχειας, πολλά ενήλικα άτομα αλλά και παιδιά πάσχουν και πεθαίνουν από νοσήματα τα οποία μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν. Εμείς ως Ένωση θα επιχειρήσουμε να στήσουμε ένα μικρό ανάχωμα βοήθειας σε αυτά τα παιδιά.

Δεν σας κρύβω, πως κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα με την συγκέντρωση και αποστολή των συσκευασιών παιδικού γάλακτος που πρόσφερε η εταιρεία DREAVIA HEALTHCARE  HELLAS και την ευχαριστούμε πολύ. Η συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη. Η προσπάθεια συνεχίζεται κι ευελπιστούμε πως σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες». Η κ. Τζέτζη τόνισε επίσης πως «είναι εξαιρετικά συγκινητική η διάθεση των μελών Ένωσης μας για την υποστήριξη της δράσης, ενώ μεγάλο κρίνεται και το ενδιαφέρον άλλων συναδέλφων μου παιδιάτρων από την Αθήνα, τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές για τη συμμετοχή τους στην αποστολή το καλοκαίρι».

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Σεβασμιότατος Πρόδρομος, ο οποίος παρέστη στην φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αθήνα, τόνισε πως «για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η ενέργεια. Θα μας βοηθήσει για να υποστηρίξουμε τα παιδιά της περιοχής και είναι αρωγός στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για το καλό μιας περιοχής που δοκιμάζεται συνεχώς. Εμείς με τις περιορισμένες μας δυνατότητες προσπαθούμε αδιάκοπα να υποστηρίξουμε τους κατοίκους της Τολιάρας. Τώρα όμως βρίσκουμε και νέους συμμάχους στον αγώνα μας. Η προσπάθεια των Παιδιάτρων μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας». Ο Επίσκοπος δήλωσε χαρούμενος για την πρωτοβουλία των παιδιάτρων και όλης της ομάδας της αποστολής και ευγνώμων για την αποστολή των βρεφικών γαλάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη σίτιση απισχασμένων βρεφών της περιοχή Τουλεάρ.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας για την αποστολή στην οποία συμμετείχαν η επικεφαλής της αποστολής και Πρόεδρος της Ένωσης, Δρ Όλγα Τζέτζη, ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Πρόδρομος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο παιδίατρος  Σπύρος Μαζάνης (Ταμίας του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ελευθεροεπαγγελματιών  Παιδιάτρων), καθώς και παιδίατροι  - εθελοντές πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, «στο Piu Verde», ενώ το γεύμα ήταν χορηγία της ιατρικής εταιρείας Vita Ventus.

Την Τρίτη 27/2 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Επισκόπου Προδρόμου με μέλη του ΔΣ της Ένωσης, εθελοντών παιδιάτρων που θα συμμετέχουν στην αποστολή. Σε αυτήν παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, και η Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας & Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Λειψιστινού και η εκπρόσωπος της εταρείας «Tsakiris Family», Μαρία Τσακίρη. Να σημειωθεί πως η εθελοντική αποστολή του Αυγούστου πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΙΣΘ και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο