Εθελοντική ιατρική αποστολή στη Νότια Μαδαγασκάρη οργανώνουν για το ερχόμενο καλοκαίρι Έλληνες γιατροί, με στόχο την παροχή ιατρικής φροντίδας και ανθρωπιστικής βοήθειας στον τοπικό πληθυσμό, με επικέντρωση στα παιδιά.

Η αποστολή αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, με την εξουσιοδότηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

«Με σεβασμό στην αξία της ιατρικής προσφοράς, η αποστολή θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2024, με επικεφαλής εθελοντές, κυρίως παιδιάτρους. Οι εθελοντές θα παρέχουν κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της Τουλεάρ και γύρω περιοχών, φιλοξενούμενοι στον ξενώνα της Ιεράς Επισκοπής Τουλεάρ», αναφέρει η επικεφαλής της αποστολής, πρόεδρος της Ένωσης Β. Ελλάδας και μέλος της Ομοσπονδίας, δρ Όλγα Τζέτζη.

Η ιατρική δράση θα επεκταθεί και στην υγειονομική δομή - κλινική, που υποστηρίζεται από την ΜΚΟ International Humanitarian Aid ‘’MOTHER OF GOD’’ Cyprus, καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία στοχεύει στην αποστολή εμπορευματοκιβωτίων με ανθρωπιστική βοήθεια, με επόμενο στόχο να καλυφθούν οι μεταφορικές δαπάνες μέσω δράσεων, όπως η διοργάνωση συναυλίας με ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εθελοντές παιδιάτρους και χορηγούς και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να στηρίξει αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια για την παροχή ιατρικής φροντίδας και βασικών αγαθών στον πληθυσμό της Νότιας Μαδαγασκάρης.

Η εθελοντική δράση αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, προσφέροντας αγάπη, συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των παιδιών του τοπικού πληθυσμού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά