Σήμερα στη χώρα μας 250.000 άτομα ζούν με άνοια και 350.000 άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή (προστάδιο της άνοιας). Αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2 τουλάχιστον φροντιστών - μελών της οικογένειας, αντιλαμβανόμαστε ότι η άνοια αφορά 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, με αφορμή την Ημέρα Φροντιστή ατόμων με άνοια, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το Ιατρείο Νοητικών Διαταραχών της Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου ΕΚΠΑ και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη διοργάνωση μιας ολοήμερης ημερίδας που θα ρίξει φως στις περισσότερες πτυχές του μείζονος ιατρικού και κοινωνικού θέματος της άνοιας.

Η ημερίδα φιλοξενείται στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και διακρίνεται σε δύο μέρη: Το πρωινό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και το απογευματινό, σε οικογενειακούς φροντιστές.

Συμμετέχουν συνολικά 14 διακεκριμένοι επιστήμονες υγείας, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της άνοιας, τις μεθόδους πρόληψης, τις νέες φαρμακευτικές θεραπείες, τις μη φαρμακευτικές ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες δομές, υπηρεσίες και παροχές για ασθενείς και φροντιστές. Στόχος τους να εκπαιδεύσουν, να δώσουν απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς, να καθοδηγήσουν, να δώσουν ελπίδα. 

Η ημερίδα θα κλείσει με συναυλία μουσικού συνόλου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2107013271 ή ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/8NTGveDB8xpxR3eLA 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο