Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου η 42χρονη η οποία διαγνώστηκε χθες με μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας έδειξε πως καμία από τις επαφές της ασθενούς δεν είχε σχέση με την Πάτρα, όπου έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα το τελευταίο δίμηνο, συνεπώς θεωρείται μεμονωμένο κρούσμα.

Η 42χρονη γυναίκα από την Αμαλιάδα είναι το τέταρτο κρούσμα μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας, το οποίο καταγράφεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η Μαρία Καλαπόδη, παθολόγος του νοσοκομείου "'Αγιος Ανδρέας" της Πάτρας, η οποία εφημέρευε στον Πύργο και διέγνωσε τη μηνιγγίτιδα, ανέφερε τα εξής:

"Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μάς τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά.

Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα