Έχετε ακούσει για τις τροφές που μπορούν να επιδεινώσουν τις καούρες σας, από τον καφέ μέχρι τη σοκολάτα και τις ντομάτες. Τι γίνεται όμως με τις τροφές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις καούρες, ή να μας βοηθήσουν να τις αντιμετωπίσουμε; Ευτυχώς όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι και αρκετές.

Τρώτε περισσότερα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ

Όταν το οξύ και άλλα υγρά στο στομάχι σας επανέρχονται στον οισοφάγο σας, έχετε καούρα. Ωστόσο, το οξύ που βρίσκεται ήδη στο στομάχι σας δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Τα φυσικά οξέα στα τρόφιμα που τρώτε –όπως πολλά φρούτα, λαχανικά και ποτά– παίζουν επίσης ρόλο. Για να περιορίσετε την καούρα, ετοιμάστε τα γεύματά σας με τρόφιμα χαμηλής οξύτητας όπως:

Πεπόνια και μπανάνες: Ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, αυτά δεν έχουν. Οι μπανάνες είναι πάντα χρήσιμες ως σνακ.

Πλιγούρι βρώμης: Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το πλιγούρι βρώμης δεν προκαλεί παλινδρόμηση, είναι χορταστικό και έχει πολλές υγιεινές φυτικές ίνες.

Ρύζι και κουσκούς: Αυτοί οι υγιείς σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν πολύ αν έχετε παλινδρόμηση. Όταν επιλέγετε ρύζι, προτιμήστε το καστανό ρύζι, το οποίο έχει περισσότερες φυτικές ίνες.

Πράσινα λαχανικά: Το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα πράσινα φασόλια, το σέλινο και το κουνουπίδι είναι όλα χαμηλά σε οξύ.

Άπαχα πουλερικά και κρέατα: Ετοιμάστε το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα ψητά ή στον ατμό.

Ψάρι: Ψάρια στη σχάρα και ψητά είναι όλα καλές επιλογές. Απλώς μην το τηγανίζετε και μην χρησιμοποιείτε λιπαρές σάλτσες.

Ασπράδια: Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Απλώς παραλείψτε τον κρόκο, δεν θα βοηθήσει με την καούρα.

Άλλα τρόφιμα και βότανα είναι από καιρό θεραπείες για την παλινδρόμηση και τις στομαχικές διαταραχές. Αλλά να έχετε κατά νου ότι ενώ μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση σε μερικούς, δεν θα λειτουργήσουν για όλους. Ίσως θέλετε να δοκιμάσετε:

Μάραθος: Αποτελεί εξαιρετική προσθήκη στις σαλάτες. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο μάραθος μπορεί να βελτιώσει την πέψη σας.

Τζίντζερ: Μια φυσική θεραπεία για στομαχικές διαταραχές εδώ και χιλιετίες, το τζίντζερ φαίνεται να έχει οφέλη για την παλινδρόμηση.

Μαϊντανός: Παρομοίως, ο μαϊντανός είναι παραδοσιακή θεραπεία για στομαχικές διαταραχές εδώ και αμέτρητα χρόνια.

Αλόη: Ακόμη μια παλιά θεραπεία για προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος που φαίνεται να βοηθά με την παλινδρόμηση. Μπορείτε να αγοράσετε την αλόη ως φυτό ή ως συμπλήρωμα - σε κάψουλες, χυμούς και άλλες μορφές. Λειτουργεί και ως πυκνωτικό σε συνταγές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω