Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για απόλυση των εργαζόμενων με "μπλοκάκι" του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ζητεί το Σωματείο εργαζομένων στον Οργανισμό.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Τη τελευταία περίοδο όλο και περισσότερο μέσω 'διαρροών' και φημών και από στελέχη του Οργανισμού, συζητιέται ότι περίπου 100 εργαζόμενοι του Οργανισμού οι οποίοι εργάζονται με 'μπλοκάκι', θα βρεθούν στο δρόμο την επόμενη περίοδο.

Πρόκειται για εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί κλ.π.) με ιδιαίτερα σοβαρό και εξειδικευμένο ρόλο όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας αλλά και σε πιο διευρυμένους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του καταμερισμού του οργανισμού.

Παράλληλα, πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι λόγω της εργασιακής τους σχέσης - γαλέρας, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε οποιαδήποτε μορφής άδειας, ρεπό κλπ.!

Αφού από τη μια δηλαδή, θεωρούνται 'ελεύθεροι επαγγελματίες' από την άλλη, όλη αυτή τη περίοδο ήταν και είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν επ’ ακριβώς το πρόγραμμα του Οργανισμού!

Απαιτούμε τώρα να πάρει ανοικτή θέση η Διοίκηση του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας! Καμία σκέψη για απόλυση των εργαζομένων με μπλοκάκι του Οργανισμού! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα"!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω