Μαθαίνουμε ότι βασικοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας, όπως η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη, αλλά και η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λ. Βιλβιρίδη σκοπεύουν να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο συμπόσιο.

Το διοργανώνει ο  Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας και θα συμμετέχουν πάνω από 250 πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι θα ενημερωθούν από εξειδικευμένους γιατρούς για όλες τις ενδοκρινολογικές επιπλοκές στις αιμοσφαιρινοπάθειες, για την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση της συννοσηρότητας των θαλασσαιμικών ασθενών. 

Επιπλέον, αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γονιδιακής θεραπείας, αλλά και νέων φαρμάκων για την αύξηση της αιμοσφαιρίνης. 

Βεβαίως, θα γίνει αναφορά και στα προβλήματα, όπως η ανάγκη Κεντρικής Διαχείρισης, η έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και η μη τήρηση του Θεσμικού Πλαισίου για τη λειτουργία τους, οι ελλείψεις φαρμάκων και η επέκταση της αρνητικής λίστας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι συμπάσχοντες μας, η πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]