Το φαγητό, εκτός από τη σημασία που έχει για την υγεία μας, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη γυμναστική μας. Πρέπει να φροντίζουμε να τροφοδοτούμε το σώμα μας με τις κατάλληλες τροφές, πριν και μετά την άσκηση, που θα μας γεμίσουν ενέργεια αλλά και θα βοηθήσουν το σώμα μας να επανέλθει πιο γρήγορα. Ας τα δούμε, όμως, πιο αναλυτικά.

Αερόβια άσκηση

Πριν: Ένα γεύμα χαμηλό σε λιπαρά και ζάχαρη, με λίγη πρωτεΐνη και πολλούς καλούς υδατάνθρακες είναι αυτό που χρειάζεστε. Ας πούμε, ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα και μούρα είναι τέλεια επιλογή.
Μετά: Μετά τη γυμναστική, για περίπου 20-30 λεπτά, οι μύες μας απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά. Θα χρειαστείτε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, που θα βοηθήσει και τους μύες σας να επανέλθουν. Καλή επιλογή; Μια μικρή κούπα με low-fat σοκολατούχο γάλα.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Πριν: Πριν πάτε για βάρη, μία ή δύο ώρες πριν, ένα ισορροπημένο γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνη είναι ό,τι πρέπει. Λίγο πριν την προπόνηση, πιείτε νερό. Αν σκοπεύετε να γυμνάζεστε για περισσότερη από μία ώρα, ίσως αντί για νερό να πιείτε ένα sports drink, που περιέχει κάποιους υδατάνθρακες και σας διατηρεί δραστήριους για περισσότερη ώρα.
Μετά: Πρωτεΐνη. Είναι η καλύτερη τροφή για τους μύες, και ένα shake πρωτεΐνης είναι η καλύτερη επιλογή σας (ή ίσως μια μπάρα πρωτεΐνης).

Όταν ετοιμάζεστε για μαραθώνιο

Πριν: Τη νύχτα πριν από τον μαραθώνιο (ή ένα πολύ απαιτητικό τρέξιμο) θα ήταν καλό να φάτε ένα γεύμα με όχι πολλές φυτικές ίνες και λιπαρά, αλλά με αρκετούς υδατάνθρακες—όπως τα μακαρόνια, αλλά πάντα με μέτρο. Το πρωί, ένα μικρό πρωινό με υδατάνθρακες θα σας βοηθήσει. Για παράδειγμα μια φέτα λευκό (ναι, λευκό) ψωμί με μια μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Και μην ξεχνάτε να πίνετε τακτικά νερό!
Μετά: Ο χυμός κερασιού έχει αποδειχθεί πολύ ευεργετικός για όσους προπονούνται για μαραθώνιο. Βοηθά στην επαναφορά των δυνάμεών μας σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία