Αν θέλετε να βελτιώσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας, πρέπει να κάνετε και τις σωστές ασκήσεις. Και οι παρακάτω ασκήσεις, αν γίνουν σωστά, θα μας δώσουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Η σωστή τεχνική είναι πολύ σημαντική. Ας δούμε ποιες ασκήσεις είναι αυτές, και μην ξεχνάτε: αν δεν γυμνάζεστε, και αν πάσχετε από κάποια ασθένεια, μην ξεκινάτε ένα καινούριο πρόγραμμα γυμναστικής χωρίς να έχετε μιλήσει με τον γιατρό σας.

Περπάτημα

Μπορεί να γίνει πάντα και παντού. Είτε στον διάδρομο, είτε έξω στον δρόμο, και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τα κατάλληλα παπούτσια. Ξεκινήστε χαλαρά, και σταδιακά αυξήστε την ώρα που περπατάτε, όπως και τον ρυθμό. Μπορείτε, επίσης, για έξτρα δυσκολία να περπατάτε σε ανώμαλο έδαφος.

Διαλειμματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση είναι από τους καλύτερους τρόπους να ενισχύσουμε την φυσική μας κατάσταση και να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Στην ουσία, πρόκειται για αερόβια άσκηση, στην οποία προσθέτουμε μικρές περιόδους πολύ αυξημένης έντασης.

Καθίσματα

Τα καθίσματα είναι εκπληκτική άσκηση επειδή δραστηριοποιούν πολλούς μύες ταυτόχρονα—τετρακέφαλους και γλουτούς ανάμεσά τους. Κάντε σετ των 12 επαναλήψεων, και αν θέλετε να αυξήσετε την δυσκολία, κρατήστε δύο αλτήρες.

Προβολές

Όπως και τα καθίσματα, οι προβολές γυμνάζουν όλους τους σημαντικούς μύες των κάτω άκρων, και επιπλέον μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη αίσθηση της ισορροπίας. Μπορείτε και σε αυτή την άσκηση να προσθέσετε αλτήρες, για να δραστηριοποιήσετε και τους μύες του κορμού και των χεριών.

Κάμψεις

Οι κάμψεις δυναμώνουν το στήθος, τους ώμους, τους τρικέφαλους και τους μύες του κορμού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουν θέση στο πρόγραμμα γυμναστικής μας. Αν είναι πολύ δύσκολη άσκηση για εσάς, δοκιμάστε να τις κάνετε με τα γόνατα να ακουμπούν στο πάτωμα.

Ροκανίσματα

Η γνωστή άσκηση για τους κοιλιακούς μας βοηθά να δυναμώσουμε τους μύες της κοιλιάς πιο στοχευμένα—βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνουμε συνεχώς αυτή την άσκηση, θα αποκτήσουμε κοιλιακούς-φέτες, καθώς αυτού του τύπου οι ασκήσεις ενισχύουν την μυϊκή μάζα, αλλά δεν καίνε το λίπος. Μπορείτε να την κάνετε είτε με τα πόδια στο πάτωμα, είτε σηκωμένα, για επιπλέον δυσκολία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου