Επιμέλεια Θοδωρής Διάκος

Ακούμε συνεχώς για superfoods και για τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας. Ποια από αυτά τα superfoods όμως μας βοηθούν να χάσουμε τα περιττά κιλά, αλλά και να διατηρήσουμε το νέο, ιδανικό μας βάρος; Ρίχνουμε μια ματιά στις καλύτερες επιλογές μας…

Μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια περιέχουν 15 ολόκληρα γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κούπα, χωρίς καθόλου από τα κορεσμένα λιπαρά που θα βρίσκαμε σε άλλες πηγές, όπως το κόκκινο κρέας.

Αβοκάντο

Ναι, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά, αλλά είναι το καλό είδος λιπαρών, που προστατεύουν την καλή υγεία της καρδιάς μας. Επιπλέον, περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Προσπαθήστε να καταναλώνετε ¼ με μισό στα γεύματά σας.

Σολομός

Οι πηγές άλιπης πρωτεΐνης μας χορταίνουν χωρίς να μας γεμίζουν λιπαρά. Ο σολομός είναι ένα ψάρι χωρίς πολλές θερμίδες, αλλά με πολλά πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά. Ταιριάξτε τον με νόστιμα λαχανικά, και έχετε ένα τέλειο γεύμα.

Blueberries

Τα μικροσκοπικά αυτά μούρα έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μία κούπα blueberries περιέχει μόλις 80 θερμίδες, αλλά μας χορταίνει και ικανοποιεί την ανάγκη μας για ένα γλυκό σνακ.

Μπρόκολο

Αυτό το καταπράσινο λαχανικό, μαγειρεμένο ή ωμό, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, πολλές φυτικές ίνες και βιταμίνη C, και λιγότερες από 30 θερμίδες ανά μερίδα.

Αχλάδι

Ένα μόλις αχλάδι περιέχει το 15% των χορταστικών φυτικών ινών που χρειαζόμαστε σε μια ημέρα. Μια έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έτρωγαν τρία αχλάδια καθημερινά κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες συνολικά—και μην το ξεφλουδίζετε! Εκεί βρίσκονται οι φυτικές ίνες!

Γκρέιπφρουτ

Αυτό το εσπεριδοειδές περιέχει μια ουσία που μπορεί να ελαττώσει την ινσουλίνη, βοηθώντας μας να χάσουμε κιλά. Επιπλέον, καθώς αποτελείται κατά 90% από νερό, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χορτασμένοι.

Πράσινο τσάι

Μας ενυδατώνει όπως το νερό, και περιέχει αντιοξειδωτικά που μας βοηθούν να κάψουμε επιπλέον λίπος και να χάσουμε κιλά. Συνεπώς, μερικές κούπες πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για το σώμα μας.

Αυγά

Αυτό το παρεξηγημένο φαγητό είναι από τους καλύτερούς μας συμμάχους στο αδυνάτισμα. Περιέχει αρκετή πρωτεΐνη για να μας χορτάσει για ώρες, και είναι από τις πιο τέλειες επιλογές για πρωινό. Και μην ανησυχείτε για την χοληστερόλη· η διατροφική χοληστερόλη του αυγού δεν πρόκειται να επηρεάσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα σας.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, όπως και σημαντικές δόσεις φυτικών ινών, πρωτεΐνης και υγιεινών, μονοακόρεστων λιπαρών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για τα προϊόντα θεραπευτικής κατηγορίας “Σκευασμάτων χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη”.
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;