Δεν έχει μόνο σημασία το τι τρώμε, αλλά και πώς το τρώμε. Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε τον εαυτό μας να νιώσει χορτασμένος, ώστε να γλυτώσουμε μερικές θερμίδες από κάθε γεύμα και να μπορέσουμε να χάσουμε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Ποιοι είναι αυτοί; 

Νερό

Προσπαθήστε να πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα. Θα γεμίσει το στομάχι σας, και θα σας βοηθήσει να κόψετε μέχρι και 60 θερμίδες από κάθε γεύμα.

Έξτρα γεύση

Χρησιμοποιήστε στο φαγητό σας ξύδι, ή μια βινεγκρέτ, ή (στα φαγητά που ταιριάζει) κανέλα. Αυτά τα τρία μπορούν να βοηθήσουν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα μετά από κάθε γεύμα, και μας κάνουν να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα.

Μικρές, χορταστικές μπουκιές

Τα πράσινα και τα πορτοκαλί λαχανικά περιέχουν πολύ νερό, το οποίο μας χορταίνει, κι αυτό τα καθιστά ιδανικά σνακ. Το καρότο και το σέλερι, για παράδειγμα, είναι πολύ καλές επιλογές.

Πατάτες

Οι πατάτες περιέχουν υδατάνθρακες, ναι, αλλά είναι το είδος υδατανθράκων, που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο. Το ανθεκτικό άμυλο μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε χορτασμένοι, και να γλυτώσουμε μέχρι και 320 θερμίδες την ημέρα.

Ψάρια

Αν τρώμε αρκετά ψάρια, λαμβάνουμε τα απαραίτητα λιπαρά ωμέγα-3, τα οποία καταπολεμούν την πείνα για πολλές ώρες. Όσοι τρώνε τακτικά ψάρια, νιώθουν περισσότερο χορτασμένοι από όσους τρώνε περισσότερο κόκκινο κρέας, και επίσης γλυτώνουν κατά μέσο όρο 75 θερμίδες από το επόμενο γεύμα τους.

Ξηροί καρποί

Συνδυάζουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, και αυτό τους καθιστά το ιδανικό σνακ για μέσα στην μέρα. Μπορεί να αυξήσουν τον μεταβολισμό μας κατά 11%, και μας χορταίνουν σε πολύ μικρές δόσεις.

Βρώμη

Ξεκινήστε την ημέρα σας με βρώμη, η οποία - εκτός από μια γερή δόση φυτικών ινών - περιέχει την ουσία β-γλυκάνη, η οποία με την σειρά της προκαλεί την έκκριση ορμονών που καταπολεμούν την πείνα.

Φασόλια

Η ισορροπία που έχουν τα φασόλια μεταξύ φυτικών ινών και πρωτεΐνης είναι από τους πιο χορταστικούς συνδυασμούς—και με λίγες θερμίδες! Επιπλέον, ορισμένες μελέτες προτείνουν πως μια διατροφή πλούσια σε όσπρια αυξάνει τον μεταβολισμό μας.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη χωρίς πολλές θερμίδες, και είναι από τις καλύτερες επιλογές για το πρωινό μας, καθώς μπορούν να μας κρατήσουν χορτασμένους για ώρες.

Επιμέλεια Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου