Δεν έχουμε κάθε μέρα την πολυτέλεια του χρόνου να μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα. Πολλές φορές, δεν έχουμε καν χρόνο να σηκώσουμε το κεφάλι μας από την δουλειά, και αυτό μας οδηγεί να συμβιβαζόμαστε με πολύ ανθυγιεινές λύσεις για το αναγκαίο μας σνακ, κάπου εκεί στις ώρες του μεσημεριού. Λύσεις κακές για την υγεία, και ακόμα χειρότερες για το πορτοφόλι μας. Έχουμε, όμως, μερικές ιδέες για ελαφριά απογευματινά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και να τα πάρετε μαζί σας στην δουλειά, που δεν θα σας κοστίσουν, και περιέχουν όλα λιγότερες από 200 θερμίδες.

Γιαούρτι και αμύγδαλα

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, και υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι μια διατροφή που περιέχει γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά μας βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας στα σωστά επίπεδα. Μία μερίδα γιαούρτι περιέχει 100 θερμίδες, και συνδυάζοντάς την με λίγα αμύγδαλα παίρνουμε αναγκαίες βιταμίνες, μέταλλα και μια καλή δόση από υγιεινά λιπαρά.

Βραστά αυγά και ένα μήλο

Από τις σούπερ τροφές που ξέρουμε, τα αυγά σίγουρα αξίζουν αυτόν τον τίτλο. Είναι πάρα πολύ υγιεινά, δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μας χορταίνουν για πολλές ώρες, με την πρωτεΐνη τους και τα καλά λιπαρά που περιέχουν. Τα μήλα, από την άλλη πλευρά, περιέχουν λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες και βιταμίνες. Επίσης, αποτελούνται κατά μεγάλο ποσοστό από νερό, που τα κάνει χορταστικά, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι εκπληκτικό ζευγάρι με τα αυγά.

Ποπ κορν

Ανάλατα και χωρίς βούτυρο, φυσικά. Τα ποπ κορν περιέχουν εξωφρενικά λίγες θερμίδες—σκεφτείτε πως για να μας δώσουν 200 θερμίδες, θα έπρεπε να φάμε 6 κούπες. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ χορταστικά και ικανοποιούν την πείνα μας. Ακόμα καλύτερα νέα; Έχει φανεί από έρευνες πως είναι και πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, και είναι 100% ολικής άλεσης. Για επιπλέον γεύση (και αντιοξειδωτικά!) χρησιμοποιήστε κάποιο μπαχαρικό. Το κάρι ή η πάπρικα είναι πολύ καλές επιλογές.

Cottage cheese και φράουλες

Το cottage cheese περιέχει περισσότερα από 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως και ασβέστιο. Οι φράουλες είναι γεμάτες με βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, όπως και φυτικές ίνες. Μία μερίδα cottage cheese περιέχει 110 θερμίδες, και μιάμισι κούπα φράουλες περιέχει μόλις 75 θερμίδες.

Σάντουιτς με ζαμπόν, μουστάρδα, μαρούλι και ντομάτα

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα σαντουιτσάκι πού και πού, κάνοντάς το όσο πιο υγιεινό γίνεται; Πάρτε μια λεπτή πίτα ολικής (ή τορτίγια) και χρησιμοποιήστε ζαμπόν χωρίς λιπαρά. Προσθέστε ντομάτα και μαρούλι, που θα το κάνουν πιο χορταστικό χωρίς να προσθέτουν πολλές θερμίδες, και λίγη μουστάρδα για ακόμα περισσότερη γεύση, και είστε έτοιμοι!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης