Όποια δίαιτα κι αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε, ένα μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας είναι… να το πάρετε απόφαση. Είναι δύσκολο να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για αυτήν την σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, ειδικά αν θέλουμε αποτελέσματα με διάρκεια. Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για μια καινούρια δίαιτα;

Θυμόμαστε τα λάθη μας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποπειραθεί να κάνουμε κάποια δίαιτα στο παρελθόν, και κάποια στιγμή τα παρατήσαμε. Ήρθε η ώρα να μάθουμε από αυτά τα λάθη, ώστε να καταφέρουμε αυτή τη φορά να μείνουμε πιστοί στην καινούρια διατροφή μας.

Γινόμαστε πολύ συγκεκριμένοι

Με το τι θα ψωνίσουμε, τι πρόγραμμα φαγητού έχουμε για την εβδομάδα, και ούτω καθεξής. Αυτό θα μας βοηθήσει να μην κάνουμε απερίσκεπτες και αυθόρμητες επιλογές που θα μας προκαλέσουν κακό. Την ίδια στιγμή, γλυτώνουμε χρήματα από το σούπερ μάρκετ, αλλά και πολύ στρες, εφόσον μπορούμε να μαγειρέψουμε τα γεύματά μας από νωρίς, και να τα έχουμε έτοιμα για κατανάλωση.

Αλλάζουμε τη νοοτροπία μας

Πιστεύουμε ότι η δίαιτα έχει να κάνει με το να αφαιρούμε τροφές από την ζωή μας, αλλά γιατί να μην το δούμε διαφορετικά; Το φαγητό παίζει τεράστιο ψυχολογικό ρόλο στην ζωή μας, και αν απλώς αρχίσουμε να κόβουμε διάφορες τροφές από το πρόγραμμα, οι πιθανότητες λένε πως τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά. Προσπαθήστε να προσθέσετε περισσότερες υγιεινές τροφές στην ζωή σας.

Τρώμε πιο αργά

Φροντίζουμε να απολαμβάνουμε το φαγητό μας, και τον κόπο που κάναμε για να το μαγειρέψουμε. Ένας πολύ σημαντικός κανόνας για να χάσουμε κιλά είναι να σταματήσουμε να τρώμε γρήγορα, καθώς κινδυνεύουμε να φάμε πολύ περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε.

Δεν θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το βάρος μας, που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτό σημαίνει πως το βάρος μας μπορεί να αυξομειώνεται ανά καιρούς, αλλά δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε το πρόγραμμά μας. Επίσης, μην βάζετε πολύ σκληρούς κανόνες στον εαυτό σας, καθώς αυτό μονάχα αυξάνει τις πιθανότητες να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε.

Δεν τρώμε συναισθηματικά

Τρώμε όταν πεινάμε, αλλά πολλές φορές τρώμε για να ξεσπάσουμε, όταν αισθανόμαστε έντονο στρες ή κάποιο άλλο αρνητικό συναίσθημα. Αν νιώθετε ότι σας συμβαίνει το δεύτερο, σταματήστε και προσπαθήστε να βρείτε την πηγή του προβλήματος που σας οδηγεί στην υπερφαγία. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να συνδέσετε τις πιο υγιεινές διατροφικές σας επιλογές με καλά, θετικά αισθήματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα