Μιλάμε πολύ συχνά για το πώς να καταφέρετε να χάσετε περιττά κιλά, τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στην καθημερινή ζωή και στην διατροφή σας, αλλά υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας στο αδυνάτισμα, για τον οποίο δεν μιλάμε πολύ συχνά: τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε.  Ναι, ένα σωστό πλάνο διατροφής βασίζεται στην ευελιξία του, αλλά και την δυνατότητα να μας επιτρέπει μερικές απολαύσεις πού και πού, αλλά υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να σταματήσετε επειγόντως…

Αποφύγετε τα συμπληρώματα

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα, ακόμα και χάπια, που δεν χρειάζονται συνταγή ιατρού, θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση και υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα. Και αν όλο αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι. Οι πιθανότητες να χάσετε όντως κιλά, και να μην υπάρχουν παρενέργειες είναι πολύ μικρές. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αδυνάτισμα, η ουσία είναι ο προσωπικός μας κόπος.

Πεθαίνετε από την πείνα

Ακούγεται σχεδόν λογικό. Αν δεν τρώω, θα χάσω κιλά. Και, ναι, τεχνικά προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες, και μπορεί να δείτε το νούμερο στην ζυγαριά να πέφτει, αλλά αυτό δεν κάνει κάτι για να εξαφανίσει το λίπος σας. Πόσο μάλλον, εφόσον δεν τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με ενέργεια, αρχίζετε να χάνετε μυϊκή μάζα, αλλά ταυτόχρονα βάζετε τον εαυτό σας και σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Παραλείπετε γεύματα

Πιο ήπια μορφή του προηγούμενου λάθους, εξίσου αντιπαραγωγική. Αν θέλετε να περιορίσετε το φαγητό σας, τότε μειώστε το μέγεθος της μερίδας σας, και φροντίστε τα πιάτα σας να είναι γεμάτα με φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα, και όχι με επεξεργασμένα. Ακόμα χειρότερα, το γεύμα που συνήθως κόβει ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτό το λάθος είναι το πρωινό. Αν δεν τρώμε ένα γερό πρωινό, που θα μας γεμίσει με δύναμη, οι πιθανότητες για υπερφαγία λόγω έλλειψης ενέργειας ή/και κακής διάθεσης, αυξάνονται κατακόρυφα.

Κάνετε συγκεκριμένες μόνο ασκήσεις

Πόσες φορές το έχετε ακούσει, ή το έχετε πει κιόλας; “Θέλω να χάσω από την κοιλιά, άρα θα κάνω κοιλιακούς”. Δυστυχώς για όλους μας, το λίπος δεν καίγεται έτσι. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε από πού χάνουμε λίπος στον οργανισμό μας, αλλά με το να κάνουμε ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση συγκεκριμένων μόνο περιοχών, θα δούμε αρνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν κάνετε μόνο κοιλιακούς, οι μύες της κοιλιάς θα δυναμώσουν, με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν με μέγεθος, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το λίπος της περιοχής. Πρέπει να γυμνάζουμε όλο μας το σώμα εξίσου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD