Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι μια απλή ενόχληση. Μπορεί να οδηγήσει σε πολλά (και σοβαρά) προβλήματα υγείας, ειδικά αν δεν προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την διατροφή μας και να γυμναζόμαστε τακτικά. Το να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς δεν είναι εύκολο, και χρειάζεται υπομονή και επιμονή, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν..

Τρώμε πολλές διαλυτές ίνες: Απορροφούν το νερό και σχηματίζουν ένα τζελ το οποίο καθυστερεί την διαδικασία της πέψης, αφήνοντάς μας χορτασμένους για περισσότερη ώρα.

Αποφεύγουμε τα τρανς λιπαρά: Τα βρίσκουμε σε ορισμένες μαργαρίνες αλλά και σε επεξεργασμένες τροφές, και προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό. Είναι παράγοντες στην καρδιοπάθεια, στην ανοχή στην ινσουλίνη και στην αύξηση του λίπους στην κοιλιά.

Δεν το παρακάνουμε με το αλκοόλ, καθώς σε μεγάλες ποσότητες αποτελεί παράγοντα αυξημένου λίπους στην κοιλιά. Επιπλέον, το αλκοόλ περιέχει (κατά βάση) κενές θερμίδες.

Καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι χορταστική, μειώνει την όρεξη και μας προσφέρει αρκετή ενέργεια. Επιπλέον, μας βοηθάει να μην χάσουμε μυϊκή μάζα από το αδυνάτισμα.

Περιορίζουμε το στρες: Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε αδηφαγικά επεισόδια, που με την σειρά τους καταστρέφουν τον οργανισμό μας, συσσωρεύοντας λίπος στην κοιλιά.

Δεν τρώμε πολλά ζαχαρώδη: Οι κενές τους θερμίδες δεν μας προσφέρουν τίποτα, και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι σημαντικός παράγοντας για διαβήτη.

Κάνουμε αερόβια άσκηση: Είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπος να βελτιώσουμε την υγεία μας και να κάψουμε θερμίδες, όπως και λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Περιορίζουμε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες: Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να είναι σύνθετοι. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί και ζυμαρικά, δεν έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

Κάνουμε ασκήσεις με βάρη: Η αερόβια άσκηση είναι υπέροχη, αλλά πρέπει πάντα να την συνδυάζουμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης, που αυξάνουν την μυϊκή μας μάζα, καίγοντας κατ’ επέκταση περισσότερο λίπος.

Κοιμόμαστε αρκετά: Με λίγα λόγια, ο κακός και λίγος ύπνος αυξάνει την κούραση και το στρες, που με την σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο αδηφαγικών επεισοδίων. Φτιάχνουμε το πρόγραμμα του ύπνου μας, λοιπόν!

Καταγράφουμε τι τρώμε: Πολύ βοηθητικό αν δυσκολευόμαστε να ελέγξουμε τον εαυτό μας, αλλά και για να καταλάβουμε καλύτερα τις διατροφικές μας συνήθειες και τα λάθη που κάνουμε.

Τρώμε λιπαρά ψάρια κάθε εβδομάδα: Τα ω-3 λιπαρά του σολομού και του τόνου είναι από τα πιο αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν  ότι η κατανάλωση αυτών των λιπαρών ενισχύει και την καύση λίπους.

Σταματάμε τους χυμούς φρούτων: Και ειδικά του εμπορίου, καθώς είναι γεμάτοι προσθήκες ζάχαρης, γλυκαντικών και συντηρητικών. Φτιάχνουμε χυμούς μόνοι μας στο σπίτι ή – ακόμα καλύτερα – smoothies.

Λαμβάνουμε περισσότερα προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό μας. Τα βρίσκουμε στο γιαούρτι, αλλά μπορούμε να τα λάβουμε και σε μορφή συμπληρώματος.

Πίνουμε περισσότερο πράσινο τσάι: Τα αντιοξειδωτικά του φαίνεται να ενισχύουν τον μεταβολισμό, και είναι επίσης γνωστά για την αντικαρκινική τους δράση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;