Η κατανάλωση μιας «προστατευτικής» διατροφής που να περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, σουσάμι, καρύδια pecans (για τη γ-τοκοφερόλη), τροφές πλούσιες σε κερσετίνη - quercetin (μήλα και κρεμμύδια), σελήνιο, λυκοπένιο, καροτενοειδή, καθώς και τα φυσικά οιστρογόνα (όπως τα τρόφιμα σόγιας), είναι ευεργετική.

Σελήνιο: Θαλασσινά και οστρακοειδή, όπως: σαρδέλες, γαρίδες, καβούρια, τόνος, ροζ σολομός (κονσέρβες), συκώτι, ολικής αλέσεως σιτηρά και σπόροι (η περιεκτικότητα τους σε σελήνιο εξαρτάται από την περιεκτικότητα σεληνίου του εδάφους), καρύδια Βραζιλίας, αυγά, κοτόπουλο, πλιγούρι βρώμης.

Λυκοπένιο: Προϊόντα τομάτας, καρπούζι, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, και ροζ γκρέιπφρουτ.

Επίσης ευεργετικές ιδιότητες έχουν και τα τρόφιμα όπως το κύμινο και τα δημητριακά, οι φυτικές ίνες από λαχανικά και φρούτα, τα φλαβονοειδή (μήλα, τα κρεμμύδια, πράσινο τσάι και χαμομήλι), το φολικό οξύ από το σπανάκι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα αβοκάντο, χυμό πορτοκάλι, και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τα σταυρανθή λαχανικά, ο καφές, η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος, τα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα όπως τα ψάρια και τα καρύδια, τα τρόφιμα πλούσια σε σελήνιο όπως τα καρύδια Βραζιλίας και τα ακόρεστα λιπαρά, όπως ο λιναρόσπορος, ο σολομός, και το ελαιόλαδο.

Η διατροφή πρέπει επίσης να περιλαμβάνει καλές πηγές φυτικών στερολών, όπως ηλιόσποροι, φιστίκια Aιγίνης, σουσάμι και φύτρο σιταριού. (Phillips et al 2006)

Συμπληρώματα υψηλών δόσεων βήτα – καροτίνης πρέπει να αποφεύγονται, γιατί τείνουν να προάγουν τον καρκίνο του πνεύμονα – ειδικότερα στους καπνιστές. (Lykkesfeldt et al 2000).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η έγκαιρη εγχείρηση προσφέρει καλύτερη εξέλιξη για ασυμπτωματικούς ασθενείς με σοβαρή βλάβη στις καρδιακές βαλβίδες [μελέτη]
ΟΕΝΓΕ: Προβληματική η αναδιάταξη των εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής
Τα παιχνίδια που βοηθούν τον εγκέφαλο να παραμένει δυνατός