Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, είναι η ενέργεια που χρειάζεται κάθε μέρα ο οργανισμός μας για να καλύψει τις ζωτικές του λειτουργίες (καρδιά, θερμοκρασία σώματος, αναπνοή). Η ενέργεια αυτή είναι οι τροφές, των οποίων τα συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπίδια, χρησιμοποιεί ο οργανισμός, κάνοντας την απαραίτητη επεξεργασία για να καλύψει τις ανάγκες του.

Εάν αισθάνεστε ότι ο μεταβολισμός σας λειτουργεί αργά και δεν κάνετε τις καύσεις που σας είναι απαραίτητες κάθε μέρα, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να λειτουργεί πιο σωστά.

  • Φροντίστε να λαμβάνετε ημερησίως τις απαραίτητες πρωτεΐνες, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη πέψη, να μην αισθάνεστε υπερβολικά γεμάτοι αλλά ούτε πεινασμένοι. Αυτό θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε σε κάθε ημερήσια δραστηριότητά σας.
  • Μη ξεχνάτε τα λαχανικά και τα φρούτα. Απαραίτητα σε κάθε σας γεύμα, επιλέξτε τα εναλλάξ εάν δεν μπορείτε καθημερινά και τα δύο μαζί σε κάθε γεύμα σας ή αντικαταστήστε με αυτά το δεκατιανό ή το ελαφρύ γεύμα στη δουλειά σας. Βάλτε τα λαχανικά ή τα φρούτα στη θέση των σνακ, σάντουιτς κλπ. που τρώτε πρόχειρα κάθε μέρα και άμεσα θα αισθανθείτε τη διαφορά. Επίσης μην παραλείψετε στα γεύματά σας τις φυτικές ίνες, το πιο σημαντικό για το μεταβολισμό σας.
  • Προσπαθείτε να καίτε θερμίδες με όποιο τρόπο μπορείτε. Ασκηθείτε ακόμα και πριν τα γεύματα. Κάντε κάποιες απλές ασκήσεις εάν μπορείτε στο σπίτι ή περπατήστε καθημερινά για λίγο, όταν σας δίνεται η ευκαιρία, καίγοντας αρκετές θερμίδες.
  • Πιείτε πολύ νερό ή πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι αποδεδειγμένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, που ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Το νερό επίσης, απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού μας, βοηθά το μεταβολισμό να λειτουργεί πιο γρήγορα.
  • Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το άγχος μειώνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Με τη γυμναστική, τη διασκέδαση, τη χαλάρωση, προσπαθείτε μέσα στην καθημερινότητά σας να χαλαρώνετε κάποιες ώρες, δίνοντας την ευκαιρία στον οργανισμό σας να καίει περισσότερες θερμίδες και να λειτουργεί πιο σωστά, χαρίζοντάς σας ευεξία και ενέργεια.
  • Μειώστε το αλάτι. Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού ενισχύει την αύξηση και ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Αποφύγετε τα αλλαντικά με έντονες γεύσεις, παστά, τουρσιά κλπ. και αντικαταστήστε το αλάτι με διάφορα μπαχαρικά στο φαγητό σας, για εξίσου καλή γεύση.
  • Μη μένετε πολλές ώρες νηστικοί. Το να παραλείπετε γεύματα στην καθημερινότητά σας, έχει σαν αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειας του οργανισμού σας, με συνέπεια την επιβράδυνση της λειτουργίας των κυττάρων και του μεταβολισμού.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;