Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ εύκολο να μην καταναλώσουμε όσο νερό χρειαζόμαστε. Πέρα από το νερό, όμως, και άλλα ροφήματα, υπάρχουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, που μας βοηθούν να προλάβουμε την αφυδάτωση και όλες τις δυσάρεστες συνέπειές της. Επιπλέον, αυτά τα τρόφιμα μας βοηθούν να νιώθουμε ακόμα πιο χορτασμένοι, με λιγότερες θερμίδες.

Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελείται κατά 95% από νερό. Μια μερίδα, λοιπόν, μας ξεδιψάει σχεδόν όσο ένα ολόκληρο ποτήρι. Επιπλέον, τα αγγούρια περιέχουν φυτικές ίνες και λίγη βιταμίνη C. Μην περιοριστείτε μόνο στη χρήση των αγγουριών σε σαλάτες—γίνετε δημιουργικοί και χρησιμοποιήστε τα σε διάφορες συνταγές.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Δύο κούπες πράσινη σαλάτα περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες και αυτό οφείλεται στο ότι τα πράσινα λαχανικά είναι περισσότερο από 90% νερό. Επιπλέον, είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες και το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο, που φροντίζει τα μάτια και την επιδερμίδα μας.

Φράουλες

Οι φράουλες μας προσφέρουν τις μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C σε σχέση με κάθε άλλο μούρο, και επιπλέον περιέχουν φυλλικό οξύ. Και, μιας και αποτελούνται κατά 91% από νερό, θα μας βοηθήσουν σημαντικά να μένουμε ενυδατωμένοι. Αν νιώθετε λίγο περιπετειώδεις, δοκιμάστε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε μια σαλάτα.

Καρπούζι

Από 92% νερό αποτελείται αυτό το καλοκαιρινό φρούτο και περιέχει πολλή βιταμίνη C, όπως και λυκοπένιο. Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και αποτελεί πραγματικά έναν εκπληκτικό τρόπο να δροσιζόμαστε και να παίρνουμε θρεπτικά συστατικά τους ζεστούς μήνες του χρόνου.

Γιαούρτι

Η περιεκτικότητα σε νερό ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του γιαουρτιού, αλλά το απλό, στραγγιστό γιαούρτι, αποτελείται από 85 μέχρι και 88% νερό. Επιπλέον, το γιαούρτι μας προσφέρει ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και προβιοτικά.

Ραπανάκια

Αυτές οι μικρές, κόκκινες ρίζες μπορούν να δώσουν ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα μας, με πολύ λίγες θερμίδες, και με 95% περιεκτικότητα σε νερό. Επιπλέον, περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η κατεχίνη, που βρίσκεται στο πράσινο τσάι.

Ντομάτα

Ίσως η πιο σίγουρη παρουσία στις περισσότερες σαλάτες, οι ντομάτες είναι γνωστές για τη θρεπτική τους αξία, αλλά επιπλέον φροντίζουν να μένουμε ενυδατωμένοι, με 94% περιεκτικότητα σε νερό. Και, μην ξεχνάτε, τα μικρά ντοματίνια αποτελούν εκπληκτικό σνακ για το απόγευμα!

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια