Ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και επιπλέον θρεπτική αξία στις σαλάτες σας είναι τα dressings. Πώς μπορείτε όμως να νοστιμίσετε το πιάτο σας χωρίς να το επιβαρύνετε με πολλές επιπλέον θερμίδες; Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε τρόπους για να παρασκευάσετε ελαφριά και θρεπτικά dressings για τις σαλάτες σας, είτε τις καταναλώνετε ωμές είτε βραστές:

Ψιλοκομμένη ρόκα με λαδόξιδο: ψιλοκόψτε ένα ματσάκι ρόκα και ρίξτε το σε 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ¼ του φλιτζανιού ξίδι. Αφήστε το για 1-2 ώρες. Περιχύστε τη σαλάτα σας με μία ή δύο κουταλιές.

Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Με φράουλες: Σε μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακατέψτε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Γιαούρτι με μουστάρδα και μυρωδικά: Αναμείξτε μισό κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά με μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Προσθέστε μυρωδικά της αρεσκείας σας ή ψιλοκόψτε φρέσκο κρεμμυδάκι.

Γιαούρτι με σκόρδο: Τρίψτε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξτε τη σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Ψιλοκόψτε άνηθο ή ρίξτε μια κουταλιά φρέσκο δυόσμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού σαφράν, λίγη πιπερόριζα τριμμένη και το χυμό μισού λεμονιού.

Light μαγιονέζα με μουστάρδα: ή σπόρους μουστάρδας και λεμόνι. Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μία κουταλιά της σούπας light μαγιονέζα και ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού.

Προαιρετικά προσθέστε λίγη κάπαρη.

Λαδολέμονο με σκόρδο και ρίγανη: Λιώστε το σκόρδο και αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού και ρίγανη. Χτυπήστε τα καλά σε σέικερ.

Ελαιόλαδο με μπαλσάμικο και μέλι: Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας λάδι, μία μπαλσάμικο και μία μέλι. Χτυπήστε καλά σε σέικερ. Μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο ή μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα