Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μπανάνες καθαρισμένες (4 τεμάχια)
100 γρ. πορτοκάλι (2 τεμάχια)
50 ml μπράντυ
150 γρ. φιλέ αμύγδαλου
200 ml γλυκό λευκό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζω προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι τα πορτοκάλια και τα κόβω ομοιόμορφα σε λεπτές φέτες. Τα βράζω σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κρασί μέχρι να μείνει το 1/3 του περιεχομένου του κρασιού. Σε ατομικές φορμίτσες για χρήση φούρνου καλύπτω τη βάση τους με το πορτοκάλι.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω τη μπανάνα με το αμύγδαλο και το κρασί που μου έχει μείνει, το αδειάζω ομοιόμορφα στα μπολάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να μου μαλακώσει η μπανάνα και το αμύγδαλο αποχτήσει χρυσαφί χρώμα.


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση