Υλικά

  • 50 γραμ. μαγιά μπύρας
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3/4 από ένα πακέτο μαργαρίνη (250 γραμ.)
  • 1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
  • 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού (κοφτό) αλάτι
  • 2 αυγά και 4 κροκάδια

Προετοιμασία

Διαλύετε τη μαγιά με το νερό, προσθέτετε 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι και 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη. Χτυπάτε το χυλό έως ότου γίνει λείος και αφήνετε να μείνει σκεπασμένος σε χλιαρό μέρος για να φουσκώσει.

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το ξύσμα λεμονιού. Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό προσθέτετε τη φουσκωμένη μαγιά, το αλάτι και τα αυγά με τους κρόκους (χτυπημένα).

Προσθέτετε στο μείγμα το αλεύρι για να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το ζυμώνουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ½ ώρα.

Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και το κάθε κομμάτι σε τρία μικρότερα. Πλέκουμε πλεξούδες (γίνονται τρία τσουρέκια). Τα αφήνουμε άλλη μία ώρα να ξαναφουσκώσουν. Τα αλείφουμε (με πινέλο) με χτυπημένο κρόκο.

Τα ψήνουμε επί ½ ώρα στους 200 βαθμούς.