Το προϊόν STRO Emperor Capsules (παρασκευαστής: QiangLi Health Products Co. Ltd), το οποίο διακινείται και στην Ελλάδα χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με τη δραστική ουσία tadalafil, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Ιρλανδίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως παραδοσιακό φάρμακο της κινεζικής ιατρικής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε μετά από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχει την ουσία tadalafil, χωρίς να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η ουσία αυτή περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Ε.Ο.Φ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγές: Ε.Ο.Φ