Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Ε.Φ.Ε.Τ. στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων με τίτλο «ANUGA 2013» στην Κολωνία της Γερμανίας (5-9 Οκτωβρίου 2013) (http://www.anuga.com/en/anuga/home/index.php). Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης με εκπρόσωπό του στις δράσεις διάχυσης («dissemination») της πληροφόρησης σχετικά με το πρόγραμμα «Q-BAKE», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Καινοτομίας Leonardo da Vinci μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA).

Οι δράσεις διάχυσης πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπροσώπους των εταίρων του προγράμματος «Q-BAKE» και αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των εκθετών της αρτοβιομηχανίας και τους ενδιαφερομένους του κλάδου της αρτοποιίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για το εν λόγω έργο. Στις δράσεις διάχυσης, εκτός από τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμμετείχαν και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα η «AINIA» από την Ισπανία (συντονιστής προγράμματος), το «Campden BRI» από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ινστιτούτο «IBA» από τη Ρουμανία.

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης στην Κολωνία της Γερμανίας, σύσκεψη απολογισμού των εταίρων του έργου, όπου προβλήθηκε η επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου «Q-BAKE» και συζητήθηκε η προοπτική αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού μετά το πέρας του έργου, τόσο στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος Οδηγού Υγιεινής Νο 2 του Ε.Φ.Ε.Τ. όσο και για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού επιπέδου 2 για την κατάρτιση στελεχών επιχειρήσεων του αρτοποιητικού κλάδου. Ήταν κοινή η αποδοχή από όλους τους εταίρους του έργου της ανάγκης αξιοποίησης του υψηλής ποιότητας προϊόντος του «Q-BAKE» για την προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της αρτοποιίας μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων του κλάδου λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες οικονομικής κρίσης ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να ανατρέξετε στο σύνδεσμο: http://www.qbake.eu/griego/index.htm 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Δέκα φορές περισσότερα κρούσματα κοκκύτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Οργανοειδή εγκεφάλου υπόκεινται σε γονιδιακή θεραπεία [μελέτη]
ΟΕΝΓΕ: Καταγγελίες για τη στάση υπουργού, διοικήσεων σε Λέσβο, Λακωνία και Καβάλα