Με σύνθημα «Μάθε για την ψωρίαση, ενημερώσου για το Καλυψώ» τα μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ», πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην Πλατεία Πύρρου (κεντρική πλατεία Ιωαννίνων).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για τη ψωρίαση οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από την πάθηση όπως :  δεν είναι μεταδοτική, η επίδρασή της τη ζωή του ασθενούς και η αντιμετώπιση αρνητικών συναισθημάτων όπως ψυχολογικό βάρος, κοινωνικός αποκλεισμός, ανθρώπινες σχέσεις κλπ. καθώς και για τις δράσεις και τους στόχους του Σωματείου «Καλυψώ».

Υπήρχαν δε, στη διάθεση του κοινού ειδικά κατασκευασμένα ρούχα (μπουφάν και κασκόλ) για να δίνουν σε όποιον τα φοράει την αίσθηση που έχουν για το δέρμα τους οι ασθενείς με ψωρίαση.

Τα μέλη του «Καλυψώ» μοίρασαν περισσότερα από 1.800 ενημερωτικά έντυπα και ενώ προέβαλαν τη στήριξη που μπορούν προσφέρουν με τη μορφή συναντήσεων (ατομικών ή και ομαδικών) καθώς και με τη βοήθεια της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης (801 11 77 2 77 με χρέωση μίας αστικής μονάδας).

Η δράση ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών με την υποστήριξη της εταιρίας Janssen, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.


Για περισσότερες πληροφορίες
Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση ‘ΚΑΛΥΨΩ’
Έβρου 1, 115 28 Αθήνα
τηλ: 210-7212002, fax: 210-7212003
site: www.kalipso.gr, email: [email protected]
facebook: www.facebook.com/somateiokalipso 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα 20 μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Ελλάδα - Οι πρωτιές σε κλίνες και νοσηλείες [πίνακας]
Φάρμακα για την παχυσαρκία κατά καπνίσματος - αλκοόλ - νεφρικής νόσου - Αλτσχάιμερ - Πάρκινσον
20 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών