Με συνεργασία του National Cancer Center, ιδιωτικών εταιριών και πανεπιστημίων της Ιαπωνίας θα ξεκινήσει έρευνα 5 ετών, που θα επιτρέπει τον εντοπισμό 13 ειδών καρκίνου από ένα δείγμα αίματος.

Το σχέδιο, των Energy and Industrial Technology Development Organization, και NEDO, στοχεύει στο να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός καρκίνου αρχικού σταδίου με απλή εξέταση αίματος.

Η εξέταση αίματος αναμένεται να βοηθά στη διάγνωση του καρκίνου στομάχου, οισοφάγου, πνεύμονος, ήπατος, χολής, παγκρέατος, παχέος εντέρου, ωοθηκών, προστάτη, ουροδόχου κύστης, μαστού, καθώς και σαρκώματος και όγκων από νευρογλοιακά κύτταρα.

Θα εξετάζει microRNA ως δείκτες όγκου. Τα microRNA, ουσίες στο αίμα και σε άλλα υγρά του σώματος, έχει φανεί πως αυξάνουν όταν εμφανίζεται καρκίνος στους ανθρώπους. Έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 2.500 είδη microRNA και αναμένεται να χρησιμεύσουν ως δείκτες καρκίνου.

Συμμετέχοντες, όπως η Toray Industries Inc., θα αναλύσουν δείγματα ορού και ιστών 65.000 ανθρώπων για την ανάπτυξη του εξοπλισμού που χρειάζεται για τον εντοπισμό.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας