Η ρομποτική χειρουργική στην αποκατάσταση μαστού, οι δρόμοι που διανοίγονται από τη χρήση βλαστοκυττάρων και laser, καθώς και άλλες νέες τεχνικές και τεχνολογίες που εφαρμόζονται διεθνώς στην πλαστική και επανορθωτική χειρουργική, εξετάστηκαν διεξοδικά στη συνάντηση διακεκριμένων πλαστικών χειρουργών της χώρας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Στην ημερίδα, που οργανώθηκε από το Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Δημήτριος Νίκας, ενώ επισημάνθηκε σχεδόν από το σύνολο των εισηγητών το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων ιατρών στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Ο διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Ιωάννης Μπίτζος, ο οποίος ήταν μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, κ. Μιχάλη Ταραμπέ, γενικοί συντονιστές στην επιστημονική ημερίδα, επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα από τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού και τη διαδικασία επανόρθωσης μετά από μαστεκτομή, επισημαίνοντας ότι με τη νέα πρωτοποριακή τεχνική καταργούνται οι εμφανείς τομές, ενώ εξασφαλίζονται παράλληλα ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, μικρότερη απώλεια αίματος, περιορισμός της πιθανότητας φλεγμονής, ταχύτερη ανάρρωση με βραχύτερη νοσηλεία και πιο σύντομη επάνοδος των ασθενών στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Η μέθοδος παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον διευθυντή του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και σε διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Λονδίνο, στο Royal Institute of Great Britain, όπου εξετάστηκαν όλες οι μεγάλες καινοτομίες που επιχειρούνται παγκοσμίως από κορυφαίους χειρουργούς στο συγκεκριμένο τομέα, με αποκορύφωμα την μεταμόσχευση προσώπου. Ο κ. Μπίτζος ήταν η μοναδική ελληνική παρουσία στο διεθνές Συνέδριο και η πρόσκληση των διοργανωτών ακολούθησε την πρώτη ρομποτική αποκατάσταση μαστού στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε από την πλευρά του προ δεκαμήνου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητας στις ενότητες πρόσωπο, μαστός και σώμα και εξετάστηκε σχεδόν όλο το φάσμα θεμάτων στην επανορθωτική χειρουργική, όπως και θέματα αισθητικής χειρουργικής (λίφτινγκ, μαστοπλαστική, λιποαναρρόφηση κ.α.). Στη συνάντηση των πλαστικών χειρουργών, ειδικότερα, συμμετείχαν:

  • Γιαννάς Ιωάννης, Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών
  • Γιαννοπούλου Αθηνά, Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός, Διευθύντρια GA Plastic Surgery
  • Γραβάννης Ανδρέας, Επιμελητής Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
  • Δεμίρη Ευτέρπη, Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ, Διευθύντρια Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
  • Διονυσίου Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ
  • Κουτσόγιωργας Σωτήριος, Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ιατρικό Αθηνών
  • Μανδρέκας Απόστολος, Πλαστικός Χειρουργός, Άρτιον Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής
  • Μαστοράκος Δημήτριος, Πλαστικός Χειρουργός
  • Μιχαλάκη Λουίζα, Επιμελήτρια Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
  • Μπίτζος Ιωάννης, Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
  • Παπαδόπουλος Νικόλαος, Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Μονάχου
  • Παπακωνσταντινου Κωνσταντίνος, Πλαστικός Χειρουργός
  • Ταραμπέ Μιχάλης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής
  • Τσακωνιάτης Νικόλαος, Πλαστικός Χειρουργός
  • Φουστάνος Ανδρέας, Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής ΙΑΣΩ, Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’