Το λινολενικό οξύ, συστατικό των φυτικών ελαίων, είναι σημαντικό για την καταστροφή των βακτηρίων που συνδέονται στενά με το έλκος στομάχου και τον καρκίνο, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες αγωγές για τις νόσους του πεπτικού.

Ο Liangfang Zhang, καθηγητής στο University of California` San Diego School of Medicine, δήλωσε ότι οι τρέχουσες αγωγές για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού αντιμετωπίζουν μια σημαντική πρόκληση. Την αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Ο Zhang πρόσθεσε ότι στόχος ήταν να αναπτυχθεί μια νανοθεραπευτική ουσία που θα μπορεί να αντέχει το σκληρό περιβάλλον του στομάχου, να εξουδετερώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και να αποφεύγει την αντίσταση.

Για να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη λόγω ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, οι ερευνητές ανέπτυξαν το LipoLLA, ένα θεραπευτικό νανοσωματίδιο που περιέχει λινολενικό οξύ.

Στους ποντικούς, το LipoLLA ήταν ασφαλές και πιο αποτελεσματικό έναντι της λοίμωξης σε σχέση με τις αντιβιοτικές αγωγές.
Επιπλέον, το LipoLLA δεν ήταν τοξικό στους ποντικούς και τα βακτήρια δεν εμφάνισαν αντίσταση στη θεραπεία.

Ο Zhang δήλωσε ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα όσον αφορά την επιβεβαίωση ότι μπορούμε να παράξουμε το θεραπευτικό νανοσωματίδιο και να δείξουμε ότι δρα και μειώνει τον εποικισμό από ελικοβακτηρίδιο πυλωρού. Εργάζεται τώρα για να ενισχύσει περαιτέρω το σωματίδιο, καθιστώντας το πιο σταθερό και πιο αποτελεσματικό.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Proceedings of the National Academy of Sciences.’’

 

Πηγές:
‘’Proceedings of the National Academy of Sciences.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας