Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το υδρόθειο, ένα αέριο που δίνει στα κλούβια αυγά τη χαρακτηριστική μυρωδιά, μπορεί να μειώσει τον καρδιακό παλμό, την αρτηριακή πίεση και τη σκληρότητα των αγγείων.

Έρευνα του University of Exeter Medical School, έδειξε ότι μια ουσία, η AP39, που δημιουργεί μικρές ποσότητες του αερίου στα κύτταρα θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη σε περιστατικά υπέρτασης και αγγειακών νόσων.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι η χορήγηση AP39 σε ζώα με υψηλή αρτηριακή πίεση μείωσε σημαντικά τον καρδιακό παλμό, την αρτηριακή πίεση και τη σκληρότητα των αγγείων.

Ο ερευνητής Matt Whiteman, δήλωσε ότι η νέα έρευνα συμβάλλει στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι το υδρόθειο θα μπορούσε να κρατά το κλειδί για νέες και αποτελεσματικές θεραπείες σε ανθρώπους.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο αλλά μέχρι τώρα το κλειδί της επιτυχίας φαίνεται να είναι η τοποθέτηση υδρόθειου στο σωστό σημείο εντός των κυττάρων και η μίμηση του τρόπου που ο οργανισμός παράγει φυσιολογικά το αέριο.

Ο μηχανισμός μπορεί ενδεχομένως να γίνεται με το μπλοκάρισμα ενός καναλιού ασβεστίου στην καρδιά που ρυθμίζει τους παλμούς,

Η ερευνητική ομάδα ερευνά τώρα τα αποτελέσματα του AP39 σε άλλα μοντέλα καρδιακής και αγγειακής νόσου, όπως η καρδιακή προσβολή.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Nitric Oxide’’.

 

Πηγές:
‘’Nitric Oxide’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;