Η ομοιοπαθητική δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία για καμία πάθηση, σύμφωνα με επισκόπηση ερευνών, που πραγματοποίησε ιατρικός οργανισμός της Αυστραλίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας, αξιολόγησε τις ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής με βάση 225 ελεγχόμενες έρευνες ομοιοπαθητικής.

Ανακάλυψε ότι καμία πάθηση δεν συνδέεται με αξιόπιστες αποδείξεις ότι η ομοιοπαθητική προκαλεί μεγαλύτερη βελτίωση από ένα placebo.

Με βάση αξιολόγηση των ενδείξεων για την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής, το NHMRC κατέληξε ότι δεν υπάρχουν παθήσεις για τις οποίες να έχουμε αξιόπιστες αποδείξεις ότι η ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική.

Πρόσθεσε ότι η ομοιοπαθητική δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων που είναι χρόνιες, σοβαρές ή θα μπορούσαν να γίνουν σοβαρές.

Άνθρωποι που επιλέγουν την ομοιοπαθητική μπορεί ενδεχομένως να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο αν απορρίπτουν ή καθυστερούν αγωγές για τις οποίες υπάρχουν καλές ενδείξεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Ο CEO του Συμβουλίου, καθηγητής Warwick Anderson, τόνισε ότι οι ειδικοί υγείας θα πρέπει να προσφέρουν πάντα αγωγές και θεραπείες με βάση τις καλύτερες διαθέσιμες ενδείξεις.

Μεταξύ των παθήσεων που περιλήφθηκαν στην επισκόπηση ήταν το άσθμα, ο πονοκέφαλος, τα έλκη και η διαταραχή έλλειψης προσοχής.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο