Νέα έρευνα συνδέει τις πολλές ώρες εργασίας με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα τη μελέτη, άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα (περισσότερες από 8 ώρες καθημερινά) έχουν 33% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και 13% υψηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου σε σχέση με όσους εργάζονται 35 έως 40 ώρες την εβδομάδα.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’Lancet’’ έδειξαν επίσης ότι η πιθανότητα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου αύξανε πέρα από το ‘’παραδοσιακό’’ διάστημα 9 με 5.

Η νέα ανάλυση περιέλαβε στοιχεία περισσότερων των 600.000 ανθρώπων, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Πραγματοποιήθηκε σε 3 ηπείρους, με επικεφαλής επιστήμονες του University College London και είναι η μεγαλύτερη έρευνα μέχρι τώρα σχετικά με τη σχέση αριθμού ωρών εργασίας και καρδιαγγειακής υγείας.

Η Dr Mika Kivimaki, του University College London, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να διατηρούν υγιεινό τρόπο ζωής και να εξασφαλίζουν ότι δεν αυξάνει η αρτηριακή τους πίεση.

Ο Dr Shamim Quadir, του Stroke Association, δήλωσε ότι το να εργάζεται κάποιος πολλές ώρες μπορεί να σημαίνει πως κάθεται για μεγάλα διαστήματα, ότι εμφανίζει στρες και ότι έχει λιγότερο χρόνο διαθέσιμο ώστε να φροντίσει τον εαυτό του.

Συνιστά, οι άνθρωποι να εξετάζουν συχνά την αρτηριακή τους πίεση και αν ανησυχούν για κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου να κλείσουν ραντεβού με γιατρό.

Ενώ οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν μπορούν να είναι απόλυτοι στο ότι οι πολλές ώρες εργασίας οδηγούν τους ανθρώπους σε εγκεφαλικό επεισόδιο, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει σχέση και γίνεται πιο ισχυρή όταν γίνονται πιο πολλές οι ώρες εργασίας.

 

Πηγές:
‘’Lancet’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό: Τα συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015