Όσον αφορά την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας, όσο περισσότερο ασκείται κάποιος τόσο το καλύτερο. Πόσο περισσότερο;
Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως ως 2 έως 4 φορές περισσότερο από τα ελάχιστα συνιστώμενα επίπεδα στις ΗΠΑ, των 150 λεπτών μέτριας φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα.

Οι ερευνητές επισκόπησαν 12 έρευνες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη που περιέλαβαν περισσότερους από 370.000 ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 15 χρόνια κατά μέσον όρο.

Άνθρωποι που έκαναν 2 έως 4 φορές περισσότερη άσκηση από τις ελάχιστες συνιστώμενες συστάσεις μείωσαν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 20% και 35% αντίστοιχα.

Τα ελάχιστα συνιστώμενα επίπεδα για την άσκηση στις ΗΠΑ συνδέονταν με μικρή μόνο μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας, ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Dr. Jarett Berry, δήλωσε ότι το να περπατά κάποιος 30 λεπτά την ημέρα, σύμφωνα με τις αμερικανικές συστάσεις για τη σωματική δραστηριότητα, μπορεί να μην είναι αρκετό. Σημαντικά περισσότερη σωματική δραστηριότητα μπορεί να χρειάζεται για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

Γενικά, όσο περισσότερο ασκούνταν οι άνθρωποι, τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο ερευνητής Dr. Ambarish Pandey, του University of Texas Southwestern Medical School, δήλωσε ότι μελλοντικές οδηγίες για τη σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ευρήματα και πιθανόν να οδηγήσουν σε ισχυρότερες συστάσεις όσον αφορά την αξία των υψηλότερων ποσοτήτων φυσικής δραστηριότητας για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ''Circulation.''

 

Πηγές:
''Circulation.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου