Οι επιστήμονες μπορεί ποτέ να μην ανακαλύψουν γιατί οι άνθρωποι είναι ή δεν είναι ευτυχισμένοι, αλλά πλησίασαν τώρα στον εντοπισμό της ευτυχίας στον εγκέφαλο.

Ερευνητική ομάδα του Kyoto University στην Ιαπωνία, χρησιμοποίησε μαγνητική τομογραφία για να εξετάσει τον εγκέφαλο εθελοντών που ρωτήθηκαν πόσο ευτυχισμένοι ήταν γενικά, πόσο έντονα ένιωθαν τα συναισθήματα και πόσο ευχαριστημένοι ήταν με τη ζωή τους.

Οι εξετάσεις έδειξαν μια περιοχή στον εγκέφαλο που ονομάζεται προσφηνοειδές λόβιο. Η περιοχή είναι πολύ ενεργή όταν οι άνθρωποι έχουν την εμπειρία της συνειδητότητας.

Άνθρωποι που αισθάνθηκαν πιο έντονα την ευτυχία, λιγότερο έντονα τη λύπη και μπόρεσαν καλύτερα να βρουν νόημα στη ζωή τους είχαν μεγαλύτερο προσφηνοειδές λόβιο.

Ο ερευνητής δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που τώρα γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνει να είναι κάποιος ευτυχισμένος.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν ακόμα και να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο μέλλον να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους να είναι πιο ευτυχισμένοι, εικάζει.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Πηγές:
Scientific Reports.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας