To iatronet.gr, μετά τις δύο πρώτες ημερίδες «Βήματα Ασθενών» που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο 2016, στο ξενοδοχείο New Hotel, πραγματοποιεί και την τρίτη και τελευταία ημερίδα για το 2016, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Η 3η ημερίδα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη σχέση παιδιού και ασθένειας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, αλλά και Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην παροχή βοήθειας στα παιδιά με σοβαρές ασθένειες, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους στην επαφή μαζί τους. Καλεσμένοι θα είναι συνολικά Σύλλογοι ασθενών που απευθύνονται στα παιδιά, εθελοντές αλλά και γενικότερα φορείς που διερευνούν τα πάντα γύρω από το παιδί.

Το iatronet.gr προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να εκπαιδεύσει, να ενδυναμώσει και να φέρει κοντά όλους όσους είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας των παιδιών.

Οι μαρτυρίες γονέων με ασθενή παιδιά θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή ενότητα στην ημερίδα, μιας και η φωνή και οι εμπειρίες τους αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες για την κατανόηση της θέσης των παιδιών με προβλήματα υγείας.

To παιδί που ασθενεί έχει ανάγκες και δικαιώματα, το ίδιο και οι οικείοι του. Με την παραπάνω ημερίδα στοχεύεται η ενημέρωση γύρω από όλες τις πτυχές και προεκτάσεις αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος.

Μην ξεχνάτε ότι κάτω από το #VimataAsthenon στο Facebook και στο Twitter, μπορείτε να βρείτε όλα τα σημαντικά θέματα που λέγονται στην ημερίδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA