Θετική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου έχουν τα κατοικίδια, όπως εκτιμά η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών του Iatronet.

Στο ερώτημα εάν τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων, το 59% απαντούν θετικά τόσο στην ψυχική, όσο και στη σωματική υγεία και το 29% πως συμβάλλουν θετικά στην ψυχική υγεία.

Μόλις το 5% απαντούν αρνητικά και το 2% πως ισχύει το αντίθετο, ενώ το 4% δηλώνουν πως δεν το έχουν ψάξει και το 1% δεν απαντά.

Μία σειρά μελετών επιβεβαιώνουν τη θετική γνώμη στο θέμα, με τα οφέλη των κατοικίδιων στην υγεία των ανθρώπων να είναι πολλαπλά.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η μείωση του στρες και της βαριάς κατάθλιψης, η μείωση της χοληστερόλης, ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης και η βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας.

Οι επιστήμονες σημειώνουν πως τα κατοικίδια ωφελούν και σε άλλες παραμέτρους, όπως η αύξηση της δραστηριότητας των ανθρώπων που τα φιλοξενούν.

Βοηθούν, επίσης, στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, βελτιώνουν τη νοητική ικανότητα, ενώ περιορίζουν και τις αλλεργίες κυρίως στα παιδιά.

Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
 

Ναι, στην ψυχική   29%

Ναι, στην ψυχική και τη σωματική     59%

Δεν το έχω ψάξει    4%

Όχι, δεν συμβάλλει    5%

Το αντίθετο      2%

Δεν απαντώ    1%

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα