Οι πλούσιες σε χολίνη τροφές, αν καταναλώνονται στην εγκυμοσύνη ενδεχομένως ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου του μωρού, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ερευνητές του Cornell University έδειξαν με έρευνα νοητικά οφέλη στο παιδί εγκύων που καθημερινά κατανάλωναν χολίνη σε διπλάσια ποσότητα από τη συνιστώμενη, το τελευταίο τρίμηνο.

Η Marie Caudill, του Cornell University, δήλωσε ότι έρευνα σε τρωκτικά έδειξε ότι υπάρχει συμφωνία ότι η συμπλήρωση της διατροφής της μητέρας με επιπλέον ποσότητες της ουσίας έχει δια βίου οφέλη στη νοητική λειτουργία του παιδιού. Η νέα έρευνα παρέχει ενδείξεις ότι παρόμοιο αποτέλεσμα υπάρχει στους ανθρώπους.

Το εύρημα είναι σημαντικό επειδή η χολίνη είναι σε υψηλή ζήτηση στην κύηση αλλά οι περισσότερες καταναλώνουν λιγότερα από τα συνιστώμενα 450 mg την ημέρα.

Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The FASEB Journal, 26 γυναίκες χωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες και όλες κατανάλωναν ακριβώς την ίδια διατροφή.

Ελέγχθηκε στενά η πρόσληψη χολίνης και άλλων ουσιών.

Οι ερευνητές εξέτασαν την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών και τη μνήμη στην ηλικία 4, 7, 10 και 13 μηνών.

Χρονομέτρησαν το χρόνο που χρειαζόταν κάθε νεογνό για να κοιτάξει μια εικόνα στην περιφέρεια μιας οθόνης.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι νεογνά που δείχνουν γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας όταν είναι μικρά συνήθως συνεχίζουν να είναι καθώς μεγαλύνουν.

Ενώ τα παιδιά στις 2 ομάδες είχαν νοητικά οφέλη στην ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών ήταν σημαντικά γρηγορότερες για την ομάδα των εγκύων που κατανάλωναν 930 mg/την ημέρα σε σύγκριση με την ομάδα που λάμβανε 480 mg/ημέρα την ίδια περίοδο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας