Σε συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του ψυχιατρείου 'Δρομοκαΐτειο', προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Με τον τρόπο αυτό, διαμαρτύρονται για το κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου και την κινητικότητα του προσωπικού.

Σχολιάζοντας την ενέργεια, ο υπουργός Υγείας δήλωσε από την τηλεόραση - όπου βρισκόταν στην καθιερωμένη πρωινή, ζωντανή σύνδεση - ότι το εκλαμβάνει ως γραφικότητα:

'Αν το εκλάβω ως παράνομη πράξη, πρέπει να πράξω διαφορετικά. Ο καθένας θέλει να κάνει το σόου του'.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγάζουν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο του νοσοκομείου, λέγοντάς τους ότι δεν είναι το σπίτι τους:

'Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές', τόνισε ο υπουργός.

Στάση

Ο σύλλογος εργαζομένων στο 'Δαφνί' και το 'Δρομοκαΐτειο', έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι 'εν κρυπτώ και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων προχωρούν και σχεδιάζουν.

Ετοίμαζαν μετακίνηση τριών κλινικών, προς 'Σισμανόγλειο', 'Σωτηρία', Πολυκλινική και μετακίνηση όλης της τεχνικής υπηρεσίας, όλων των οδηγών και διαθεσιμότητα 30 διοικητικών μέσα σε 25 ημέρες'.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια εμπόδια δυσχεραίνουν την πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας