Σε έναν ιδιαίτερο διπλό…Μαραθώνιο δρόμο έχει επιδοθεί η  Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος για την οργάνωση της εθελοντικής επιστημονικής αποστολής  στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Η αποστολή θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο σε αγαστή συνεργασία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομο και στο μεταξύ η  Ένωση… τρέχει για την συγκέντρωση φαρμακευτικού, ιατροτεχνολογικού υλικού και ειδών ατομικής υγιεινής προκειμένου να σταλεί στην δοκιμαζόμενη  περιοχή. Σημειώνεται πως ήδη έχουν σταλεί δύο κοντέινερ με χιλιάδες συσκευασίες με βρεφικά γάλατα, τρόφιμα και φάρμακα σε συνεργασία με την Αδελφότητα της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, με εταιρίες και φίλους που έχουν αγκαλιάσει τον σκοπό της αποστολής και τώρα εκ νέου ετοιμάζεται η τρίτη αποστολή κοντέινερ.

Υπενθυμίζεται πως η επιστημονική - ανθρωπιστική αποστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος αποσκοπεί στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικού υλικού  στα μικρά παιδιά και τις οικογένειες  που δοκιμάζονται από τις  εξαιρετικά δύσκολες  συνθήκες της ζωής στην περιοχή.  Στην αποστολή συμμετέχουν παιδίατροι από τη Βόρεια Ελλάδα - μέλη της Ένωσης, αλλά και παιδίατροι από άλλες περιοχές της χώρας.  Γι’ αυτόν τον σκοπό προετοιμάζεται αντίστοιχα και η 15μελής εθελοντική ομάδα, καθώς απαιτείται να προηγηθεί η κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευσή της λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η περιοχή της Νοτίου Μαδαγασκάρης. Αυτήν την περίοδο η Ένωση βρίσκεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρίες, άλλες εταιρίες, συλλόγους, φορείς και ιδιώτες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την υποστήριξη της αποστολής, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Επισκοπής και της κλινικής της Τουλεάρ με αγαθά που είναι απαραίτητα για τη καθημερινότητα παιδιών και οικογενειών της Μαδαγασκάρης.

Την υποστήριξη τους για την πραγματοποίηση της αποστολής στη Μαδαγασκάρη έχουν εκφράσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ),  η Παιδιατρική Εταιρεία Β. Ελλάδος (ΠΕΒΕ)  αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Στο μεταξύ η Ένωση φόρεσε… αθλητικά και έτρεξε στον 18ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος –bwin» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος θέλοντας να γνωστοποιήσει μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία για την αποστολή στην Μαδαγασκάρη δημιούργησε ομάδα και κατέβηκε σε όλες τις κατηγορίες της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης. Περισσότεροι από εκατό παιδίατροι, γιατροί και φίλοι, μικροί και μεγάλοι, υποστήριξαν τον σκοπό και αγωνίστηκαν γνωστοποιώντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.

H υπεύθυνης της αποστολής «φροντίΖω τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης» και Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, Δρ. Όλγα Τζέτζη, επισήμανε πως «τρέξαμε στον Μαραθώνιο για να κάνουμε γνωστό τον άλλον μας … Μαραθώνιο που έχει να κάνει με την εθελοντική μας αποστολή τον Αύγουστο στη Μαδαγασκάρη. Νιώθω ευτυχής, καθώς η συμμετοχή φίλων και μελών μας στην αθλητική διοργάνωση και κυρίως η ανταπόκριση όλων όσων έχουν αγκαλιάσει την πρωτόγνωρη πανελλαδικά προσπάθειά μας είναι τουλάχιστον αξιομνημόνευτη και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Τους ευχαριστώ όλους όσους έτρεξαν στον «Μέγα Αλέξανδρο» μαζί μας, αλλά κι όλους αυτούς που τρέχουν καθημερινά αθόρυβα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για τον σκοπό της αποστολής. Τρέξαμε τον μαραθώνιο με φίλους, υποστηρικτές της αποστολής «φροντίΖω τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης», με όραμα μας να βοηθήσουμε ώστε ο μαραθώνιος της ζωής των παιδιών που ζουν σε αυτή την άκρη της γης να γίνει πιο εύκολος και το χαμόγελο να λάμπει διαρκώς στα χείλη τους. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι την πραγματοποίηση της αποστολής θα «τρέχουμε» και με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων χορηγών θα στείλουμε περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια και κυρίως φάρμακα, προετοιμάζοντας το έδαφος για παροχή με αγάπη και ενσυναίσθηση ιατρικών υπηρεσιών τον ερχόμενο Αύγουστο».

Υποστηρικτές της προσπάθειας των φίλων της Ένωσης στην αθλητική διοργάνωση ήταν η Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών και εθελόντρια της αποστολής της Μαδασκάρης, Θεοδώρα Λειψιστινού, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας Γιώργος Αρβανίτης και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Κούλα Γιαννακίδου, οι οποίοι έδωσαν διπλές ευχές τόσο για τον αγώνα τρεξίματος όσο και την καλοκαιρινή αποστολή των παιδιάτρων.

Εκ μέρους του Ομίλου Κοσμάτου που συμμετείχε στον αγώνα με πολυπληθή ομάδα εθελοντών επισημάνθηκε πως «με μεγάλη μας χαρά στηρίξαμε φέτος, μέσω της συμμετοχής μας στο 18ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την  προσπάθεια της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος στην ανθρωπιστική της δράση στη Μαδαγασκάρη. Άλλωστε η Hub Logistics της Cosmatos Group θα παράσχει στην Ένωση και την υποστήριξη και για την επικείμενη αποστολή του επόμενου φορτίου για την δοκιμαζόμενη περιοχή. Πιστοί στις αξίες μας, στον Όμιλο Κοσμάτου πιστεύουμε στη δύναμη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και πως βοηθώντας τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία στην οποία ζούμε μπορούμε να κάνουμε έστω και μια μικρή διαφορά.  Ευχόμαστε στην Ένωση κάθε επιτυχία στην προσπάθεια της».

Τη συμμετοχή της ομάδας «φροντίΖω τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης» στον 18ο Μαραθώνιο υποστήριξαν και έτρεξαν μέλη του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, μαθητές, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί  του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και εκπαιδευτικοί των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με πολύ ικανοποιητικό χρόνο τερμάτισε στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»  η  Ζωή Φίκα, η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε τον τίτλο Six Star Finishers Major Marathons και  στήριξε με τον αγώνα της την ομάδα «ΦροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της ομάδας των δρομέων για την υποστήριξη της αποστολής στη Μαδαγασκάρη ήταν ευγενική χορηγία της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ την έμπρακτη στήριξή τους έδειξαν οι εταιρείες I. Καπετάνιος A.E.B.E. ,  Cosmatos Group και Ανθουλάκης ΕΠΕ Μεταφορική.

Για τους σκοπό της επιστημονικής – ανθρωπιστικής αποστολής στην Μαδαγασκάρη έχει ανοίξει ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα για όποιον επιθυμεί να συμβάλλει.

Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας:

ΙΒΑΝ: GR1901105150000051500115178

BIC/SWIFT: ETHNGRAA

Δικαιούχος: Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ