Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ενίσχυση της Ιεραποστολής στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος. Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, αναχώρησε από το Φίλυρο Θεσσαλονίκης κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μαδαγασκάρη.  Είναι η δεύτερη προσπάθεια της  Ένωσης για την υποστήριξη της Επισκοπής, καθώς έναν μήνα νωρίτερα είχε αναχωρήσει από την Αθήνα φορτίο με χιλιάδες συσκευασίες με  βρεφικά γάλατα.

Η συγκέντρωση της βοήθειας στο Φίλυρο πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και η Ένωση των παιδιάτρων συμμετείχε με τρόφιμα και είδη που συγκέντρωσε μετά από ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη της και φίλους.

Στο δεύτερο φορτίο που κατευθύνεται στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης περιλαμβάνονται συσκευασίες με έτοιμα γεύματα, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, δημητριακά, χαρτικά, είδη υγιεινής, σχολικά είδη, αλλά και εκκλησιαστικά είδη για τις ανάγκες της τοπικής εκκλησίας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και επικεφαλής της αποστολής "ΦροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης", δρ Όλγα Τζέτζη, επισήμανε πως "η προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Είχαμε στείλει τον προηγούμενο μήνα 38.000 κουτιά με βρεφικό γάλα (Rontamil) της εταιρείας Dreavia Healthcare Hellas. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να φέρουμε τρόφιμα και σχολικά είδη από το 'Σχολείο της Φύσης' και να συμμετάσχουμε στο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής για την ίδια περιοχή. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Υπενθυμίζω πως και η αποστολή του δεύτερου κοντέινερ αποτελεί έναν πρόδρομο προσφοράς προς την Επισκοπή, καθώς στα μέσα Αυγούστου ομάδα εθελοντών μας παιδιάτρων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων θα ταξιδέψει στη Μαδαγασκάρη για να παράσχει ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών. Στο μεταξύ σχεδιάζουμε και την αποστολή ενός ακόμη κοντέινερ με ειδικό φαρμακευτικό υλικό με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες και τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης".

Ο επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, σεβασμιότατος Πρόδρομος, σε δήλωσή του σημείωσε πως "η φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας τώρα από τη Θεσσαλονίκη είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι για μας ένα σημαντικό εφόδιο για να συνεχίσουμε το έργο μας σε περιοχή που δοκιμάζεται καθημερινά. Και σε αυτόν τον αγώνα νιώθω ευτυχής που βρίσκουμε συμμάχους, όπως εν προκειμένω, την Αδελφότητα και την Ένωση των παιδιάτρων από τη Βόρεια Ελλάδα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς".

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής  Χαράλαμπος Μεταλλίδης ανέφερε πως "για μας η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις ιεραποστολές είναι ένας διαρκής αγώνας. Ήδη από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουμε οργανώσει και αποστείλει στις κατά τόπους εκκλησίες περισσότερα από 100 κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και εκκλησιαστικά είδη για την ενίσχυσή τους. Σήμερα, νιώθουμε ευτυχείς, καθώς καταφέραμε χάρη στις προσπάθειες των συμπολιτών μας, αλλά και την αρωγή της  Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος να υλοποιήσουμε την αποστολή κοντέινερ με βοήθεια στη Μαδαγασκάρη".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΖΑΝΑΕ, Τηλέμαχος Πέντζος, που παρέστη στην φόρτωση του κοντέινερ σημείωσε ότι «νιώθουμε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε έναν τέτοιο σκοπό. Η ΖΑΝΑΕ στα 90 χρόνια λειτουργίας της έχει αποδείξει εμπράκτως πως στηρίζει αντίστοιχες προσπάθειες. Τώρα, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Ένωσης των παιδιάτρων και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τρέχει η Εταιρία μας παραδώσαμε 2.000 συσκευασίες με έτοιμα γεύματα. Εκτιμώ πως είναι χρέος μας να ανταποδίδουμε στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που μας δείχνει τόσα χρόνια. Θέλαμε να βοηθήσουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάθε φορά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τέτοια περιοχή, όπως η Νότια Μαδαγασκάρη που δοκιμάζεται καθημερινά πολύ σκληρά».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ημερίδα ''Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους''
Βιοϊατρική: Δωρεά προς τον οργανισμό We4All εις μνήμην Ευάγγελου Σπανού
Όζοι θυρεοειδούς: Πώς βοηθά η τεχνητή νοημοσύνη