Ανατριχίλα προκαλεί κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας “Εμπρός” της Λέσβου.

Μία 40χρονη μητέρα δύο παιδιών έχασε τη ζωή της, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει τα φάρμακα για την υπέρταση.

Η άτυχη γυναίκα εισήχθη στις 27 Μαρτίου με εγκεφαλικό στο “Βοστάνειο” νοσοκομείο της Μυτιλήνης, έπειτα από κλήση της μικρής της κόρης στο ΕΚΑΒ.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και την περασμένη Τρίτη έχασε τελικά τη ζωή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για μεγάλο διάστημα η 40χρονη δε λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης.

Το τελευταίο διάστημα, η εκλιπούσα είχε περιέλθει σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Αν και δούλευε περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και η ίδια αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που απαιτούνταν για να λαμβάνει τακτικά τα φάρμακά της.

“Την είχαμε γνωρίσει, είχαμε καταλάβει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα, ποτέ όμως η ίδια δεν το ανέφερε. Ούτε είχαμε καταλάβει ότι ήταν ανασφάλιστη”, εξομολογούνται στην εφημερίδα νοσηλεύτριες που έζησαν από κοντά τη μονογονεϊκή οικογένεια, μη έχοντας ακόμα ξεπεράσει το σοκ από το θάνατο της πολύ νέας σε ηλικία μητέρας δύο παιδιών.

“Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ότι για μερικά φάρμακα τόσο νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της”, ανέφεραν στην εφημερίδα μας εργαζόμενοι.

Θα ζούσε

Ένας από τους θεράποντες γιατρούς τόνισε πως εάν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη για τη ζωή.

Τα εν λόγω φάρμακα «ανέρχονται έως και τα 100 ευρώ, αλλά για την περίπτωσή της μπορούσε να βρει κάποια που κυμαίνονταν από οκτώ έως δέκα ευρώ για την αρτηριακή πίεση από την οποία έπασχε.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να έχει απευθυνθεί σε κοινωνικό φαρμακείο, η απάντηση ήταν “όχι, διότι η εκλιπούσα ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του δήμου ότι έχει ανάγκη”.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βασίλης Μουζάλας, δήλωσε σχετικά: “Για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, πάντα το προσωπικό του ιδρύματος μεριμνά. Αρκεί όμως εκείνοι να απευθυνθούν εγκαίρως”.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας ανέφερε τα εξής:

“Ελάχιστοι ήξεραν μέχρι προχτές από πού κατάγεται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Το μάθαμε από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος στο διαβόητο διάλογο με τον Κασιδιάρη αναφέρει πως η κ. Γκουτζαμάνη κατάγεται από τη Λέσβο και είναι κοντοχωριανή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.

Η Λέσβος έγινε χτες αντικείμενο μιας δεύτερης είδησης: Με τη ζωή της πλήρωσε μία 40χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν”.

Εγκληματικό

Ο κ. Βαρνάβας διερωτάται: “Μήπως πρέπει τα θύματα της κρίσης να πεθαίνουν μπροστά στην πόρτα της κ. Γκουτζαμάνη για ν΄ αντιληφθεί η ένοικος πως συντελούνται καθημερινά εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών;

Ή μήπως αγνοεί η κ. Γκουτζαμάνη πως οι κκ Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας είναι αυτουργοί της γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού;

Εάν δεν αληθεύουν τα παραπάνω ερωτήματα τότε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κινήσει τώρα όλες τις διαδικασίες που επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο θέτει υπεράνω μνημονίων και τοκοχρεολυσίων την υγεία και την επιβίωση των ανθρώπων που ζουν στη χώρα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε στη διάθεσή της κ. Γκουτζαμάνη για να τεκμηριώσουμε το έγκλημα της γενοκτονίας”.

Διάψευση;

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής ο αδλεφός της 40χρονης φέρεται να τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα της Λέσβου, σημειώνοντας ότι τα όσα έχουν δημοσιευθεί δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ο άνδρας, μάλιστα, εμφανίζεται αποφασισμένος να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι να κάνω αν ιδρώνω στον ύπνο
Πέθανε ο πρώτος λήπτης μοσχεύματος νεφρού από χοίρο
Γιορτή της Μητέρας: Συμβουλές για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία