Στην έκδοση νέας βεβαίωσης καλής λειτουργίας του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, προχώρησε ο υπουργός Υγείας.

Η απόφαση του κ. Βορίδη έχει τριετή διάρκεια και δίνει οικονομική “ανάσα” στο πολυπαθές νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά Ταμεία.

Η βεβαίωση ακυρώνει την προηγούμενη, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Απρίλιο, και αναφέρει ότι διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου είναι ο κ. Αντώνιος Πετμεζάς και επιστημονικός διευθυντής ο κ. Σπυρίδων Μουτάφης.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 517/91 για τη διενέργεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και τις απαιτήσεις της υπουργικής απόφασης Α3γ/1696/92 για τη διενέργεια επεμβάσεων αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος.

Έχει, επίσης, διατεθεί τριετής άδεια λειτουργίας στη μονάδα εφαρμογής ιστών κερατοειδούς, με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Θεοδοσιάδη.

Το “Ερρίκος Ντυνάν” αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προστατευόταν έως το τέλος Απριλίου έναντι των πιστωτών του με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), στον οποίο υπάγεται το κοινωφελές ίδρυμα “Ερρίκος Ντυνάν” καθώς και το ομώνυμο νοσοκομείο.

Χρέη

Με στόχο την τακτοποίηση των μεγάλων χρεών και την πλήρη επαναλειτουργία του “Ερρίκος Ντυνάν”, ανέλαβαν τη διαχείρισή του ο όμιλος “Υγεία” και η Τράπεζα Πειραιώς.

Για την προστασία του ακινήτου, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία έχει περιέλθει το δάνειο του “Ερρίκος Ντυνάν”, προχώρησε στον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Ως τιμή εκκίνησης του κτηρίου έχουν οριστεί τα 107 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συνολικές οφειλές του νοσοκομείου ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας