"Ψιλά γράμματα” υπάρχουν στην υπό έκδοση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το “πλαφόν” στις φαρμακευτικές συνταγές.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) παραδέχτηκε την Τρίτη ότι η υπήρξε εν μέρει δικαίωση των γιατρών, καθώς το δικαστήριο ανέστειλε την απόφαση μόνο ως προς τα γενόσημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη (φωτό), το ΣτΕ, όμως, όρισε ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ “δύναται να καλεί τον ιατρό προς δικαιολόγηση των συνταγογραφήσεων και ενδεχομένως να επιβάλει κυρώσεις σύμφωνα με την παράγραφο 2 της ίδιας υπουργικής απόφασης, μόνο υπό τις προϋποθέσεις που τάσσονται στο σκεπτικό της απόφασής του”...

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο γιατρός καλείται προς δικαιολόγηση της συνταγογράφησης του, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Βασική προϋπόθεση είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για επανειλημμένη υπέρβαση.

Με βάση τα παραπάνω, ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του, διότι ευελπιστεί ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και δεν θα επαναλάβει αστοχίες, αδικίες και ατυχείς ενέργειες του παρελθόντος. 

Απρόσκοπτα

Το προεδρείο του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ιατρικό τους έργο, με βάση την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και κρίση τους, τηρώντας τις ισχύουσες διατάξεις συνταγογράφησης.

Δηλώνει, δε, ότι θα σταθεί συμπαραστάτης τους σε κάθε δείγμα αυθαιρεσίας ή παράβασης της παραπάνω σαφούς δικαστικής κρίσης από τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια