Επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά η αρχική εκτίμηση των ειδικών ότι ο Φιλιππινέζος ναυτικός του πλοίου “Μάγδα Π.” δεν νοσεί από αιμορραγικό πυρετό από τον ιό Έμπολα.

Το δείγμα που έλαβε η ομάδα των γιατρών το βράδυ της Δευτέρας εξετάστηκε σε ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αθήνας και βρέθηκε αρνητικό στον ιό.

Ο ναυτικός εμφάνιζε τυπικά συμπτώματα ουρολοίμωξης (πυρετό, αιματουρία) και είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάσχει από αιμορραγικό πυρετό πριν καν το πλοίο φτάσει στον Πειραιά.

Ακολουθήθηκε, ωστόσο, η προβλεπόμενη διαδικασία από ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας, όταν η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά.

Το φορτηγό πλοίο “Μάγδα Π.”, ελληνικής σημαίας, κατέπλευσε στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο αγκυροβόλιο του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Γουινέας, με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Πυρετός

Σύμφωνα, με τον πλοίαρχο του πλοίου, ένα μέλος του πληρώματος έχει εκδηλώσει συμπτώματα υψηλού πυρετού και πόνου στην πλάτη.

Παράλληλα, στο ίδιο πλοίο, έχει διαπιστωθεί ότι άλλο μέλος πληρώματος, ελληνικής υπηκοότητας, έχει τραυματισθεί στον ώμο.

Λόγω του λιμένα απόπλου του πλοίου η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ενημέρωσε σχετικά το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας του Πειραιά, προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα των περιστατικών και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 24 μέλη πληρώματος (10 Έλληνες και 14 αλλοδαποί).

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα