Τέσσερα πορίσματα για την Ψυχική Υγεία αναμένεται να παραδοθούν την προεκλογική περίοδο στην αρμόδια υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥ) Σταύρος Ευαγγελάτος, κατά τη συνάντηση που είχε με την κ. Παπακώστα.

Όπως ανακοινώθηκε από την υφυπουργό, η συνάντηση αποσκοπούσε στο να ενημερωθεί “...για την πορεία της διενέργειας των ενδελεχών, (έκτακτων και προγραμματισμένων), ελέγχων σε όλες τις δομές αρμοδιότητάς της στους τομείς της Ψυχικής Υγείας, της απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, που είχε διατάξει στη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της”...

Ο επικεφαλής του ΣΕΥ την ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις σχετικές εντολές ελέγχου, τα πορίσματα των οποίων αναμένεται να υποβληθούν στην υφυπουργό κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου, από τη θέση της, να προβεί στις απαραίτητες κατά περίπτωση ενέργειες.

Αρμοδιότητα

Παράλληλα, επειδή σύμφωνα με τον νόμο 4316/2014 η ελεγκτική αρμοδιότητα των προνοιακών δομών περιήλθε από το υπουργείο Εργασίας στο ΣΕΥ, η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε από το σώμα την κατάρτιση προγραμματισμού ελέγχου για τις σχετικές δομές ανά την χώρα.

Δείτε τις εξελίξεις που αφορούν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του euro2day.gr 

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενα ακόμη παιδί με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό νοσηλεύεται στο Ωνάσειο
Δράσεις του υπουργείου Υγείας για τη νεανική παραβατικότητα
Αρκετά τα... μύρια για τον καρκίνο από την Ευρώπη